Trods tennis-skuffelse: Her er Caroline stadig den største stjerne

- Hun er et globalt aktiv og meget vigtig for os, forsikrer franske Julien Cassaign, Caroline Wozniackis nye manager

Caroline har en tårnhøj sponsorværdi og har blandt andet optrådt på forsiden af Sports Illustrated. (Foto: All Over)
Caroline har en tårnhøj sponsorværdi og har blandt andet optrådt på forsiden af Sports Illustrated. (Foto: All Over)

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Spørgsmålene har hvirvlet rundt som tennisbolde på en træningsbane, siden Caroline Wozniacki i efteråret modtog nyheden om, at hendes mangeårige manager, John Tobias, meget kontant blev fyret af det store sportsmarketing-firma Lagardére.

For ligesom tre af amerikanerens tennisagenter samtidig forlod Lagardére, besluttede topspillere som Andy Murray, Agnieszka Radwanska, Victoria Azarenka, Eugenie Bouchard, Sloane Stephens og Milos Raonic at smutte – flere af dem til konkurrenten IMG.

Men danskeren bliver, bekræfter Julien Cassaigne, der afløste Tobias som leder af firmaets tennis-division.

- Caroline har besluttet fortsat at samarbejde med Lagardére. Det bliver business as usual, men hendes agent er nu en anden, nemlig mig, siger franskmanden til Ekstra Bladet.

- Vi arbejder videre på samme måde, og hun vil som altid blive støttet som vores atlet nummer et. Caroline er meget vigtig for os og et stærkt aktiv for vores tennisdivision, siger franskmanden og afviser på det mest bestemte, at tennis – som det rygtevis har været anført vil blive nedprioriteret hos Lagardére:

- Tennis er sammen med golf og fodbold vores tre globale sportsgrene og vil fortsat blive lige så højt prioriteret.

Resultaterne har ikke flasket sig de seneste år for Miss Sunshine. Alligevel er hun stadig vores største aktiv uden for banen. (Foto: AP)
Resultaterne har ikke flasket sig de seneste år for Miss Sunshine. Alligevel er hun stadig vores største aktiv uden for banen. (Foto: AP)

Fyring var forretning
Den tidligere tennisspiller lægger vægt på at forklare, at fyringen af John Tobias var en ren forretningsmæssig beslutning, taget af formand Arnaud Lagardére.

- Han var ikke tilfreds med resultaterne i tennisdivisionen, hvor John Tobias havde stået i spidsen for agenterne i lang tid, og bad mig tage over.

- Vi har mistet en række top-klienter, da kortene blev blandet på ny. Men vi havde også for mange spillere. Nogle gik, andre blev, nye kommer til.

I Julien Cassaignes øjne kan Caroline Wozniacki endda se frem til endnu bedre manager-service end tidligere.

- Vi har et globalt netværk med 1300 medarbejdere og partnere verden rundt og kontorer i Asien, Afrika, Europa, USA. Vi har hyret nye folk og udnytter vores globale salgsteam bedre end tidligere.

Caroline Wozniacki forlader banen efter et uventet nederlag, der forstærker eksperternes skepsis (Foto: AP) Tennis - 18. jan. 2016 - kl. 17:25 Eksperter i vildrede om Wozniacki

Sit eget brand
- Caroline er et globalt aktiv, og vi vil bruge hele vores globale netværk på at støtte hende, siger franskmanden og lufter uopfordret sin begejstring for sin danske klient.

- Hun er køn og sød, og sponsorerne elsker hende. Hver gang, hun har lavet et stykke sponsorarbejde, får vi en melding fra dem om, at hun er utrolig, sød og nem at arbejde med. Folk er meget positive i forhold til hende.

I forvejen bugner travle Caroline Wozniackis sponsor-portefølje, men der vil altid være plads til et par aftaler mere, mener hendes nye manager.

- Vi arbejder på nye kategorier. Men hun skal træne, hvile og spille turneringer, så hun vil ikke være i stand til at arbejde 50 dage om året med sponsorer.

- Så vi skal vælge, hvilke sponsorer og brands der passer til hende. For hun er sit eget brand. I dag er hun kendt over hele verden.

Caroline arbejder også, når hun ikke er i aktion på tennisbanen. Hun har årligt en række sponsoraftaler, hun skal pleje, og hun er blevet en yndling blandt sponsorerne. (Foto: Henning Hjorth)
Caroline arbejder også, når hun ikke er i aktion på tennisbanen. Hun har årligt en række sponsoraftaler, hun skal pleje, og hun er blevet en yndling blandt sponsorerne. (Foto: Henning Hjorth)

Caroline Wozniacki er efterhånden bange for sin egen skygge, så måske er en mentaltræner løsningen (Foto: AP) Troels Christensen - 18. jan. 2016 - kl. 12:06 Kommentar: Få dig en mentaltræner, Caroline

En skuffet Wozniacki er færdig i Australian Open. (Foto: AP) Tennis - 18. jan. 2016 - kl. 10:19 Forbavset eks-træner: Caroline har ikke toppet

17 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere