TV: Sandheden om Serenas uhyggelige exit

Serena Williams går ind til Wimbledon som klar favorit - og for at få revanche for sin uhyggelige exit i 2014

Foto: TV3 Sport og AP
Foto: TV3 Sport og AP

Stefanie Vögele og Kristina Barrois ventede og ventede.

De knap så kendte tennisspillere havde for en sjælden gangs skyld fået adgang til Wimbledon-anlæggets næststørste bane og stod nu med utroligt mange tilskuere på lægterne og kiggede over på den anden side af nettet.

Det var modstanderens tur til at serve, og det gik slet ikke.

De fleste bolde nåede at ramme jorden eller nettet, inden det schweizisk-tyske par fik mulighed for at returnere.

Så de ventede. Nærmest apatisk.

For det var ikke hvem som helst, de afventede. Serveren, Serena Williams, er kendt som den ypperste af servere i kvindernes tennis-historie. Og så gik hun rundt og lignede noget, der var løgn.

Måtte afbryde mareridtet
Hun kunne knap nok gribe bolden, når bolddrengene og boldpigerne kastede dem til hende.

Men Vögele og Barrois var ikke de eneste på anlægget - og banen - der først var ventende, så chokerede og siden opgivende.

Serenas storesøster Venus stod nogle meter foran, foroverbøjet og ventede på de frygtede server fra lillesøster. Hun vendte sig overrasket om, da den første bold nær havde ramt hende i nakken. Da den næste bold knap nåede nettet, bøjede hun hovedet, og til sidst gik hun ned til sin søster og talte til hende, inden de efter partiet sad udtryksløse på bænken.

Her valgte de, efter Serena var blevet tilset af en læge, at afbryde mareridtet og trække sig.

Venus Williams deltager for tiden i årets Wimbledon turnering. Foto: David Vincent/AP Photo Intl. kendte Se Venus Williams uden en trevl

Den officielle melding gik på en virus, men en Serena påvirket af medicin eller alkohol har også været oppe og vende som mere eller mindre gangbare teorier det seneste år.

Faktum er, at hun få dage forinden var crashet ud af turneringen i single til upåagtede Alize Cornet, og hendes træner og i perioder kæreste, franske Patrick Mouratoglou fortalte efter double-kampen, at han ikke havde set hende 'de seneste par dage'. En fuldstændig uacceptabel situation for verdens bedste spiller i verdens største turnering.

'Jeg har ikke noget at skjule'
Samtidig citerede Daily Mail en unavngiven kilde 'tæt på Serena Williams', for at sige, at amerikaneren stort set ikke havde spist i 48 timer op til kampen.

Serena meldte afbud til turneringen i svenske Båstad umiddelbart efter Wimbledon men returnerede til offentlighedens søgelys med sin deltagelse i WTA-turneringen i Stanford en måned efter. En turnering Serena vandt. Faktisk vandt hun 27 ud af de resterende 30 kampe i 2014.

Men i to måneder sagde hun ikke noget om det chokerende optrin på No. 1 Court, før hun i et interview med Sports Illustrated satte ord på.

- Jeg har ikke noget at skjule. Nej, jeg tog ikke noget. Hvis du vil spørge mig, om jeg tog stoffer, jeg tog ikke stoffer. Jeg er ikke på stoffer. Jeg har hørt det hele. Jeg er ikke gravid; jeg var ikke gravid. Selvom jeg synes, at et barn ville være fantastisk, men der er en tid og et sted til alting. Men nej, jeg tager ikke stoffer. Jeg har aldrig prøvet dem. Jeg er bange for dem. Jeg er ikke på det skidt, sagde hun og tilføjede, at hun var blevet doping-testet efter kampen.

Torben Hersborg slår fast, at Caroline Wozniacki bliver klar til Wimbledon (Privatfoto) Tennis Wozniackis mirakelmand: Godt nyt før Wimbledon

Om alkohol-rygtet var svaret også afvisende.

- Gud, nej. Jeg ville ønske det, sagde hun halvkvalt i et grin.

I stedet lød forklaringen fra stjernen selv, at hun var dehydreret, svimmel og havde feber i kroppen efter nederlaget til Cornet. Den tilstand havde ikke forbedret sig tre dage senere, da doublen skulle afvikles.

Selv om Kevin Magnussen og Caroline Wozniacki aldrig har mødtes, så følger de hver især den andens karriere og kan sagtens se ligheder i deres ellers forskellige sportsgrene. (Foto: Jan Sommer og DPA) Tennis Ekslusiv stjernesnak: Kevin og Caroline følger hinanden tæt

Det kan så undre, at storesøster Venus ikke stoppede hende i omklædningsrummet før kampen. Selv har Venus forklaret, at hun ikke ønskede at være 'bossy' - chef-agtig - over for sin søster.

- Hun snød mig til at lade hende forsøge, kom det korte svar fra den amerikanske stjerne.

Begge søstre er mandag tilbage på anlægget, og Serena, der er topseedet i damesingle, lægger såmænd for på netop Court No. 1 kl. 14 dansk tid mod russiske Margarita Gasparyan, mens Venus, der er nummer 16 på verdensranglisten, spiller fjerde kamp på No. 3 Court - anlæggets fjerdestørste bane - mod landsmanden Madison Brengle.

Helt elektrisk stemning, da Cornet besejrede Serena

17 kommentarer
Vis kommentarer