Tysk ekspert: Sådan får Caroline ram på Kerber

Angelique Kerber er en stærk spiller, men hun har visse svagheder. Kan Caroline Wozniacki udnytte dem, så har hun gode muligheder, påpeger den tyske tennis-reporter Philipp Joubert over for Ekstra Bladet

Caroline Wozniacki kan læse med her og se, hvad hun skal gøre for at slå tyske Angelique Kerber. Foto: AP/Charles Krupa
Caroline Wozniacki kan læse med her og se, hvad hun skal gøre for at slå tyske Angelique Kerber. Foto: AP/Charles Krupa
Følg Tennis

Når Caroline Wozniacki i nat træder ind på Arthur Ashe Stadium til US Open-semifinalen mod tyske Angelique Kerber, så er det alt andet lige i rollen som underdog.

Selv om Wozniacki i modsætning til sin tyske modstander har ligget nummer et på verdensranglisten, så har Kerber vundet en Grand Slam, og hendes resultater i denne sæson været langt bedre.

Hun vandt Australian Open og WTA-turneringen i Stuttgart, og hun nåede finalen i både Wimbledon og OL, mens danskerens rekordliste er langt mere beskeden for 2016.

En enkelt semifinale er det blevet til i WTA-turneringen i Auckland - men i denne US Open er hun blomstret op.

Her er nøglen til sejr
Derfor kan tennis-fans se frem til en meget lige kamp, vurderer Philipp Joubert, der er tennis-reporter på tyske Der Spiegel

- Jeg mener, at Kerber er favorit - lad os sige 65/35 - men kun på grund af det år, hun har haft.

- Generelt er deres opgør ret åbne, hvor den spiller, der formår at følge sin taktik bedst på dagen, som regel vinder. Jeg tror, at vi får en tæt kamp at se, nok tre sæt, og en meget fysisk kamp. Den har potentiale til at blive en af turneringens bedste, siger han til Ekstra Bladet.

Angelique Kerber har haft en flot sæson er er nummer to på verdensranglisten. Foto: AP/Adam Hunger
Angelique Kerber har haft en flot sæson er er nummer to på verdensranglisten. Foto: AP/Adam Hunger
 

Selv om Angelique Kerber har haft en fantastisk sæson og generelt har hævet sit niveau, så har Philipp Joubert et par pointer til at bryde hendes spil.

- En måde er ved konstant at lægge pres på, som Serena Williams gjorde i Wimbledon-finalen, eller som Monica Puig gjorde ved OL. Men da det ikke lige er Wozniackis styrke, så tror jeg, at hun skal gå efter Kerbers baghånd med høje, langsomme slag, som Roberta Vinci gjorde det (i kvartfinalen, red.). Kerber er ikke god, når hun skal styre tempoet.

- Går Wozniacki efter denne taktik, så skal hun følge den op enten ved at afgøre pointet ved nettet eller med sin forhånd. Er hun i stand til det, så har hun en god mulighed, da hendes serv og hendes returneringer ikke er gode nok til at holde hende inde i kampen.

Kan vinde en Grand Slam
Han fremhæver, at Kerber i år har formået at tage skridtet helt ind i verdenstoppen ved at forbedre en række punkter i sit spil, der er blevet mere aggressivt - også i pressede situationer.

Den forandring skal Wozniacki også igennem, hvis hun skal tilbage på det niveau, der gjorde hende til verdens bedste. Og så kan den meget længe ventede Grand Slam-sejr også komme.

- Ja, hun kan da vinde US Open i år. Jeg er ikke sikker på, at Serena - hvis hun når så langt - har lyst til at møde en selvsikker Wozniacki.

- Ser man på det større billede, så er Caroline en af de bedste atleter på touren. Og for at blive en mere konstant udfordrer, skal hun nok gennem en proces som Kerbers. Altså, gå efter at få sin forhånd ind i pressede situationer og tro på, at hun kan vinde de store klampe.

- Gør hun det ofte nok, så kan hun udbygge sin selvtillid på samme måde som Kerber, siger Philipp Joubert.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?