Ubehagelig sæsonstart for Wozniacki: Jeg kunne ikke følge med

Danskeren er klar til anden runde ved WTA-turneringen i Auckland, selvom det hele startede med en ubehagelig overraskelse. Danskeren var nede 4-0, inden hun kom i gang

Caroline Wozniacki kom godt fra start i det nye år. Dette foto er fra China Open i oktober. (Foto: AP)
Caroline Wozniacki kom godt fra start i det nye år. Dette foto er fra China Open i oktober. (Foto: AP)

Caroline Wozniacki er kommet fint fra start i den nye tennissæson med en sejr i to sæt over Danka Kovinic ved WTA-turneringen i Auckland, New Zealand, men det var ikke uden startvanskeligheder

Wozniacki besejrede natten til tirsdag dansk tid den 21-årige Kovinic fra Montenegro med sætcifrene 6-4, 6-4, og dermed er hun klar til anden runde i turneringen.

Kovinic er nummer 57 på verdensranglisten, men hun gjorde god modstand mod Wozniacki, der er tredjeseedet i turneringen og nummer 17 på ranglisten.

Det varede således en time og 25 minutter, før Wozniacki kunne sig tak for kampen. I første sæt kom danskeren ubehageligt fra start, da Kovinic nappede de fire første partier. Men Wozniacki bevarede dog roen og kom sig over chokstarten. Med seks partier i rap lukkede hun første sæt med 6-4.

I andet sæt lykkedes det Kovinic at holde liv i håbet om en overraskelse, da hun brød Wozniacki, da danskeren førte 5-3. Caroline Wozniacki svarede dog omgående igen ved at vinde det næste parti og dermed kampen.

- Det var ikke en god åbning af mig. Jeg kæmpede med at komme i gang, men så vandt jeg syv partier i træk og så føltes det som om, jeg var ved at være der, men det er altid svært med den første kamp i sæsonen, sagde Wozniacki efter kampen og uddybede den katastrofale start på første sæt.

- Hun gik efter sin slag og havde servede stærkt, og jeg kunne simpelthen ikke følge med i begyndelsen. Der gik mange ting gennem mit hoved. Hvordan kunne jeg bryde hendes rytme og komme tilbage i kampen? Jeg fik noget stabilitet, og det hjalp.

- Det er aldrig nemt at være nede 4-0, og man håber slet ikke at starte sæsonen på den måde, lød det fra danskeren.

Begge spillere leverede tre serveesser, mens Kovinic stod for matchens tre dobbeltfejl.

Se Wozniacki vinde superduel i klippet her

Venus Williams er seedet til at vinde turneringen. Den amerikanske veteran skal senere tirsdag op mod Daria Kasatkina.

Turneringen i Auckland er en af flere opvarmningsturneringer inden Australian Open. Årets første grand slam-turnering begynder i Melbourne 18. januar.

Flere af Wozniackis konkurrenter spiller i denne uge i Brisbane i Australien. Russeren Maria Sharapova, som er forsvarende mester, har tirsdag trukket sig fra turneringen på grund af en skade.

Flere eksperter har mistet troen på Caroline, men hun er kun 25, og mulighederne er endnu mange. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Eksperterne ser store muligheder for Wozniacki: Sådan kommer hun tilbage

Se også: Inden sæsonstart: Dyster dom over Caroline

68 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere