Annonce:
Annonce:

Udelukket af Wimbledon: Bittert modangreb fra legenden

Ilie Nastase spræller i nettet, efter Wimbledons ledelse har besluttet at udelukke ham fra årets turnering

Den gamle rumænske stjerne, Ilie Nastase må kigge langt efter årets Wimbledon efter at være kommet med racistiske udtalelser om den syv-dobbelte vinder, Serena Williams (Foto: AP)
Den gamle rumænske stjerne, Ilie Nastase må kigge langt efter årets Wimbledon efter at være kommet med racistiske udtalelser om den syv-dobbelte vinder, Serena Williams (Foto: AP)
Annonce:
Følg Tennis

Det er kotyme, at de gamle stjerner inviteres på besøg, når Wimbledon afvikles hver sommer i det sydlige London.

Men 2017-udgaven bliver uden et af 1970'ernes største navne, rumænske Ilie Nastase.

Den dobbelte finalist (1972 og 1976) har råbt og skabt sig for meget til, at briterne gider høre mere på ham.

Efter at have fået det røde kort til det 'helligste' af alt på det gamle anlæg, Royal Box, har den iltre ruæner kaldt arrangørerne af Wimbledon for 'smålige'.

Det er det racistiske angreb på den syv-dobbelte Wimbledon-vinder, Serena Williams og hendes ufødte barn, som er blevet den berømte dråbe.

Ilie Nastase, som på sine gamle dage er blevet holdkaptajn for  Rumæniens kvinder i Fed Cup, fandt under en kvalifikationskamp mod Storbritannien anledning til at komme med en nedladende bemærkning om verdens bedste kvindelige spiller, pt. på barsel.

Annonce:

- Lad os se, hvilken farve det (barnet, red) får. Chokolade med mælk?

Det udløste en sand shitstorm mod ham.

Og Serena Williams endte med at svare igen på Instagram.

- Det er en skuffelse for mig at komme i omgangskredse, hvor folk som Ilie Nastase kan komme med sådanne racistiske bemærkninger om mig og mit ufødte barn.

- Jeg er ikke bange, ligesom du er. Ser du, jeg er ingen kujon. Er det min frækhed, der generer dig? Du kan måske skyde mig med dine ord. Du kan prøve at dræbe mig ved at være hadefuld, men som luften vil jeg altid stige igen, skrev verdensstjernen på sin Instagram-profil.

Også den britiske spiller, Johanna Konta, der tidligere på året finalebesejrede Caroline Wozniacki i Miami samt den britiske kaptajn, Anne Keothavong har oplevet at blive tilsvinet af samme Ilie Nastase.

 

Annonce:

- Hans handlinger var ikke særlig gode, og vi fordømmer dem. Med hensyn til en invitation til Royal Box, vil han ikke modtage en invitation i år, lød det fra bestyrelsesformand, Phillip Brook, da han præsenterede 2017-udgaven af den traditionsrige tennisturnering.

Den udelukkede Ilie Nastase har allerede svaret igen på den rumænske hjemmeside, ProSport:

- Hvad har Wimbledon at gøre med det, jeg sagde om Serena i kampen i Rumænien?
- Hvis jeg havde gjort noget dumt på Wimbledon, så forstod jeg, at jeg blev suspenderet. Men i dette tilfælde forstår jeg det ikke.
- I 1973, da alle andre nægtede at spille på Wimbledon (på grund af en boykot, red), gjorde jeg det, men blev det regnet for noget!

- Når de skal være så smålige, er der intet jeg kan gøre, mener Ilie Nastase.

Boykotten, som Ilie Nastase omtaler, handlede om, at det daværende Jugoslaviens nr. 1, Nikola Pilic blev udelukket, fordi han ikke havde spillet en Davis Cup-kamp mod New Zealand.

Annonce:

Den nydannede spillerforening markerede sig med en boykot, men tre spillere, Roger Taylor, Storbritannien, Ray Keldie, Australien samt Ilie Nastase trodse boykotten og blev senere straffet med bøder af spillerforeningen, som havde fået 81 spillere til at blive væk, deriblandt den forsvarende mester, Stan Smith, USA, som nok er mest kendt for at have lagt navn til Adidas' tennissko.  

Er det racisme? Legende med skandaløs bemærkning om gravide Williams

Tennislegende undskylder efter racistiske ytringer

Raser mod racistisk legende: Hvordan kan han sige det om mit ufødte barn?

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: