Annonce:
Annonce:

Udelukket fra kæmpeturnering: Nu svarer dopingdømt stjerne igen

Maria Sharapova fik tirsdag 'nej' til at deltage i den kommende grandslamturnering French Open, fordi hun har været dopet. Nu svarer russeren igen på udelukkelsen

Sådan her lød det, da Sharapova fortalte, at hun var blevet testet positiv (Video: SNTV)
Annonce:
Følg Tennis

Når årets anden grandslamturnering, French Open, spilles i slutningen af maj, bliver det uden den russiske tennisstjerne Maria Sharapova.

Det Franske Tennis Forbund vil nemlig ikke tildele hende et wildcard til grusturneringen. Det nægter de med den begrundelse, at hun har været dopet.

Nu svarer russeren så igen på udelukkelsen fra det røde grus. Og det gør hun via sin Twitter-profil - endda uden at hidse sig helt op.


- Hvis det her er, hvad det kræver at nå til tops igen, så går jeg hele vejen, hver dag. Ingen ord, kampe eller handlinger kan nogensinde forhindre mig i at nå mine egne drømme. Og jeg har mange, skriver Sharapova som modsvar til udelukkelsen.

Egentlig havde Det Franske Tennisforbund til at begynde givet udtryk for, at Sharapova kunne få et wildcard. Men siden har de altså ombestemt sig.

Annonce:

'Jeg er ked af det, Maria'
Sharapova skal ikke spille turneringen 28. maj, som hun har vundet to gange tidligere i karreiren. Wildcards gives ellers normalt til spillere, der ikke er placeret højt nok på verdensranligsten til at træde direkte ind i en turnering.

Men forbundet vil kun give wildcards til spillere, der ikke har haft dopingdomme på samvittigheden.

- Hvis der kan tildeles et wildcard for tilbagekomst efter skader, kan der ikke tildeles et wildcard for tilbagekomst efter doping, siger chefen for det franske tennisforbund, Bernard Giudicelli Ferrandini, ifølge BBC og uddyber:

- Jeg er virkelig ked af det på Marias vegne og overfor hendes fans. De må være meget skuffede, men det er mit ansvar at beskytte de høje standarder i sporten.

French Open bliver uden russeren. Foto: AP
French Open bliver uden russeren. Foto: AP

Ikke nok point
Den 30-årige russer har siden sit comeback i Stuttgart for en måned siden spillet tre turneringer med wildcards på WTA-touren. Hun har satdig ikke opnået en rangering, der berettiger hende til at spille kvalifikation til en grandslamturnering.

Hun indtager blot en placering som nummer 211 på verdensranglisten.

Annonce:

Sharapova deltager netop nu i WTA-turneringen i Rom. Efter sidste års Australian Open blev hun testet positiv for meldonium og idømt to års karantæne, som siden blev nedsat til 15 måneder.

Arrangørernes tidligere snak om et wildcard til russeren til French Open har mødt kritik fra flere sider, blandt andre fra en anden topspiller, polske Agnieszka Radwanska.

WTA-chef kritiserer fransk Sharapova-beslutning

Dopingdømt stjerne taber 'hadets kamp'

Caroline afslører: Sådan foregår det i omklædningsrummet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: