Ukendt amerikaner presser Nadal i femsæts-drama

På randen af knockout: Rafael Nadal, er klar til tredje runde ved Australian Open efter sejr i fem sæt over amerikaneren Tim Smyczek

Rafa Nadal var meget tæt på at forlade Australian Open allerede i anden runde. (Foto: Rob Griffith/AP)
Rafa Nadal var meget tæt på at forlade Australian Open allerede i anden runde. (Foto: Rob Griffith/AP)

Verdensranglistens nummer tre, Rafael Nadal, er klar til tredje runde ved Australian Open.

Men spanieren måtte i gennem et drama i fem sæt, inden han havde slået amerikaneren Tim Smyczek, som blot er nummer 112 i verden. Smyczek spillede sit livs kamp, men måtte bøje sig til sidst.

Undervejs havde Nadal fysiske problemer og havde en læge på banen, men trods dette fik han hevet sejren hjem efter lidt mere end fire timer på banen.

Cifrene lød 6-2, 3-6, 6-7, 6-3, 7-5.

Nadal talte undervejs med en læge. (Foto: Rob Griffith/AP)
Nadal talte undervejs med en læge. (Foto: Rob Griffith/AP)
 

Nadal havde forud for turneringen nedtonet forventningerne til sig selv grundet rygproblemer. Desuden gennemgik han i november en blindtarmsoperation og spillede kun få kampe i sidste halvdel af 2014-sæsonen.

Sent onsdag lokal tid fik han til gengæld masser af point i benene. Intet tydede ellers på en sejtrækker fra start. Kampen forløb helt som ventet i begyndelsen, og Nadal skulle bare bruge en halv time på at sikre sig første sæt med 6-2.

Men fra starten af andet sæt kom Smyczek med i kampen. Samtidig var det dog tydeligt, at Nadal ikke kunne spille på fuld kraft. To gange måtte han se sig brudt rent, og amerikaneren kunne bringe balance med 1-1 i sæt.

Det kører ikke rigtig for Rafael Nadal, der tydeligvis har svært ved at komme efter en blindtarmsoperation. (Foto: AP/Georgios Kefalas) Tennis Uskarp Nadal taber igen

Tredje sæt blev et drama, der varede hele 81 minutter. Amerikaneren brød Nadal fra start, men efter at have konsulteret en læge og taget smertestillende medicin slog spanieren tilbage med to servegennembrud, så han kunne serve sættet hjem foran 5-4.

Men det glippede, og i stedet måtte spillerne ty til tiebreak for at afgøre sættet. Her var Smyczek ovenpå og vandt 7-2.

Tim Smyczek spillede sit livs kamp og var tæt på at slå Nadal ud i Australien. (Foto: Vincent Thian/AP)
Tim Smyczek spillede sit livs kamp og var tæt på at slå Nadal ud i Australien. (Foto: Vincent Thian/AP)
 

Nadal hev dog sig selv op og i kraft af et enkelt servegennembrud fremtvang han det afgørende sæt efter 6-3 i fjerde sæt.

Rafael Nadal gik videre til anden runde uden problemer. (Foto: Bernat Armangue/AP) Tennis Ydmyg Nadal nemt videre i Melbourne

I femte sæt holdt de to spillere serv frem til 5-5, hvor Nadal endelig havde succes med at bryde Smyczeks serv.

Efterfølgende servede Nadal kampen hjem på sin fjerde matchbold.

I tredje runde skal Nadal møde israeleren Dudi Sela.

Spanske Rafael Nadal har et stykke vej til topformen. I sin comeback-kamp fik han regulære stryg af Andy Murray. (Foto: AP/Kamran Jebreili) Tennis Rafael Nadal får bank i comeback

0 kommentarer
Vis kommentarer