Ultra-tæt mellem Caroline og Laudrup: - Respekt

- Jeg har rigtig meget respekt for det, han har opnået i sin fodboldkarriere, siger hun om sin rival i afstemning om historiens største sportsstjerne

Caroline Wozniacki er stolt over, at hun kan nævnes som en af Danmarks bedste sportsudøvere gennem tiderne. Foto: Kin Cheung/AP/Ritzau Scanpix
Caroline Wozniacki er stolt over, at hun kan nævnes som en af Danmarks bedste sportsudøvere gennem tiderne. Foto: Kin Cheung/AP/Ritzau Scanpix

Hvem er Danmarks største sportsnavn i historien?

Det har vi på Ekstra Bladet spurgt vores læsere om, og to store navne har lagt sig i spidsen med hver godt en fjerdedel af stemmerne.

Danmarks store fodboldambassadør, Michael Laudrup, og den snart afgående tennis-ditto, Caroline Wozniacki. Sidstnævnte vandt med et mulehår i en afstemning, hvor næsten 40.000 har givet deres mening til kende.

Wozniacki nåede over 10.400, mens Laudrup sneg sig op omkring 9.800 stemmer.

Efter at Michael Laudrup har hyldet Wozniacki – ikke mindst for hendes mentale styrke i en individuel idrætsgren – sender Caroline en buket roser den anden vej.

- Michael Laudrup har jeg set meget op til, fra jeg var barn. Jeg kommer jo ud af en familie, der elsker fodbold, og jeg har rigtig meget respekt for det, han har opnået i sin fodboldkarriere, siger hun til Ekstra Bladet.

De to familier har også udenfor banen krydset spor.

Caroline har fra teenageårene kendt Michaels sønner, Mads og Andreas, mens hun er nær veninde til sidstnævntes hustru, Pauline. Parret var også med til hende og David Lees bryllup i Toscana i sommer.

Desuden har hun flere gange mødt både Michael og hans kone Siw til turneringer i Moskva og Doha.

- Hele Laudrup-familien er så søde og rare og nede på jorden. Der er så mange ting hos den familie, som jeg rigtigt godt kan lide, siger Caroline Wozniacki.

Om afstemningen siger hun:

- Vi har haft så mange store sportsstjerner, og jeg er selvfølgelig stolt, hvis jeg er en af dem.

På spørgsmålet om, hvorvidt hun føler, at hun i Danmark har fået tilstrækkelig anerkendelse for sine præstation, svarer hun:

- Ja, det synes jeg. Jeg har helt sikkert fået en masse støtte fra Danmark og danskerne gennem hele min karriere.

Laudrup hylder Caroline: - Verden vil huske hende

Direktør fejrer Carolines karrierestop: - Bittersødt

Wozniackis vilde karriere i billeder