Underhunden: Jeg kan slå Nadal

Den danske tennisspiller Mikael Torpegaard har overordentlig stor tro på egne evner

Torpegaard får munden fuld mod Nadal (Foto: Ole Frederiksen)
Torpegaard får munden fuld mod Nadal (Foto: Ole Frederiksen)

Fornuften tilsiger måske en lille håndfuld vundne partier, men sådan ser 21-årige Mikael Torpegaard altså langt fra på mulighederne mod Rafael Nadal.

At der er 902 pladsers forskel på den verdensrangliste, hvor college-spilleren fra Ohio lige har sneget sig indenfor, giver da en vis respekt, men danskeren taler frimodigt sine chancer et pænt stykke derop ad, før de to åbner Davis Cup matchen i Odense fredag eftermiddag.

- Jeg går ind med troen på, at jeg kan vinde. Det tror jeg oprigtigt på, at der er en chance for, at jeg kan. Det vil selvfølgelig være over al forventning. Men det er lækker at have alt at vinde og intet at tabe, siger verdens nummer 909.

Han spidsede ellers munden og pustede ud med hævede øjenbryn, da han før det officielle pressemøde satte sig på stolerækken overfor det spanske hold med toreadorer som Ferrer, Verdasco og Agut, der flankerede grand slam-bert Nadal.

- Arh, det var nu fordi, jeg var ved at skvatte ned ad stolen, og så fik jeg øjenkontakt med Ferrer, der grinede, så…

- Men det er da rigtigt, at når man lige kigger på det line up, så er det jo et finalehold i Davis Cup.

Da der kort efter blev trukket lod, kom hans navn øverst på tavlen.

- Da jeg sidder og kigger op på tavlen, og der står Nadal versus Torpegaard, så er det jo en drengedrøm, der går i opfyldelse. Jeg er enormt glad for den mulighed, smiler han.

- Og jeg er faktisk glad for at blive sendt i ilden først. For mine nervers skyld.

Se også: Dansk mareridt: Indkalder 18-årig til Nadal-møde

Dem gemte han nu foreløbig godt af vejen på spørgsmålet om, hvordan han dog har tænkt sig at ville drille kæmpen. 

-Jeg håber, at min nøgle bliver min serv. At jeg kan holde et tryk på den, så jeg kan være med indtil sent i sættene, hvor jeg så måske kan få mulighed for at bryde ham eller vinde en tiebreak. Serven skal hjælpe mig igennem den kamp, siger han med en alvor, der afløses af et smil på spørgsmålet om, hvorvidt han vil håndtere en venstrehåndsspiller med ultra meget spin i sin forhånd.

- Jeg har det rigtigt godt mod venstrehåndsspillere, for hele vejen gennem min juniorkarriere har jeg været bedst i baghånden, og når han server ud ad i uligesiden, så er det lige ned til mit favoritslag, baghåndsreturen. På den måde føler jeg, at jeg ligger meget godt til ham.

- Selvfølgelig er der rigtigt meget mere spin i hans slag, end jeg er vant til, men jeg tror på min chance, gentager Mikael Torpegaard, der en enkelt gang har mødt en Top 200-spiller i en Futures-turnering.

Og så har Danmark jo valgt et hurtigt underlag mod de latinske gruskonger.

Se også: Kom så Danmark: Verdens nummer 909 åbner mod Nadal

- Underlaget er bestemt i vores favør. Det hjælper min serv utroligt meget, og at bolden ikke hopper så højt, ligger lige til mit spil.

I fredagens anden kamp mødes Frederik Løchte Nielsen og David Ferrer, verdens nummer otte.

Der er udsolgt alle tre dage og altså 2200 tilskuere på plads i Odense Idrætshal.

Mødet mellem Danmark og Spanien er en playoff-kamp om at forblive i den næstbedste division - Europa/Afrika gruppe 1. Taberen får endnu en chance for at blive i divisionen i et møde mod Sverige senere på året.

3 kommentarer
Vis kommentarer