Undgår skumle typer: Her er største exit-fare

Nyhedsanalyse: Her er favoritter og outsidere til titlen i Melbourne, hvor Caroline Wozniacki fik en drømmelodtrækning

Den danske tennisstjerne har fået en super lodtrækning. Foto: AP
Den danske tennisstjerne har fået en super lodtrækning. Foto: AP

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Det kan ikke betale sig at kigge for langt frem i en lodtrækning ved en grand slam. Det mantra har Piotr Wozniacki tit luftet, og han kan bygge sin tese på hundredvis af eksempler på favoritter, der tidligt bliver slået ud.

Sidste år røg den aktuelle verdensetter, Simona Halep, for eksempel i første runde, og hans egen datter har adskillige gange budt på tilsvarende skuffelser.

Når det er sagt, så er det svært ikke at tænke ’drømmelodtrækning’, når man lader blikket glide ned over Carolines fjerdedel. For holder hun et højt niveau fra start, er det svært ikke at se hende i kvartfinalen.

Mange ser hende gå hele vejen. Det gælder for eksempel den tidligere vinder af turneringen, svenske Thomas Johanson, der en kort periode trænede danskeren. På Eurosport gav han udtryk for, at hun i hans boldøje er svag favorit.

Et blik på Wozniackis fjerdedel rummer ikke spillere, hun må tabe til, og det er beroligende, at hun ikke – som jeg havde frygtet - tidligt ryger ind i hårdtslående spillere som først Maria Sharapova og siden Petra Kvitova og Julia Görges.

Også skumle typer som Muguruza, Kerber, Konta og Pliskova befinder sig i den modsatte, hårdt pumpede halvdel.

Hun skal jo slå den slags spillere på et tidspunkt, og den første kan vente i kvartfinalen i skikkelse af Jelena Ostapenko, som hun i fire forsøg aldrig har slået. Men inden den slags konfrontationer kan hun altså spille sig ind i turneringen og finde den nødvendige ro.

Jelena Ostapenko kan vente Wozniacki i en eventuel kvartfinale. Foto: AP
Jelena Ostapenko kan vente Wozniacki i en eventuel kvartfinale. Foto: AP

Den største exit-fare ser jeg faktisk allerede i første runde, hvor nerverne altid spiller med hos favoritterne, mens modstanderne har alt at vinde.

Rumænske Mihaela Buzarnescu er ikke nogen dårlig spiller og kan drille med sin venstrehånd. Det viste hun i deres indbyrdes opgør i samme runde ved US Open, og hun er tilsyneladende ved at ramme formen i Hobart. Hun fik dog en ordentlig røvfuld af Maria Sharapova i Kina forleden og bør ikke volde Wozniacki problemer.

Det samme må man sige om de mulige modstandere i anden runde.

Bliver det Kiki Bertens fra Holland i den tredje, kan Caroline se tilbage på to sikre sejre, seneste i Doha sidste år, og hun har i den grad statistikken med sig i en eventuel fjerde runde mod russiske Anastasia Pavlyuchenkova: 7-1.

Caroline Wozniacki skal som minimum nå semifinalen, hvis hun skal gøre sig håb om igen at indtage verdensranglistens førsteplads.

Fem favoritter og to outsidere.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Caroline Wozniacki tabte finalen i Auckland forud for Australian Open. TV: AP

Wozniacki-rival trækker sig med skade

Se deres løn: Så meget tjener de danske stjerner

Her er Carolines arvtagere - men deres konkurrenter løber med pengene