Ung modstander er usårlig: Caroline skal prikke hul på boblen

Unge Elise Mertens har imponeret offensivt og er inde i en zone af usårlighed, fortæller ekspert, så Wozniacki skal returnere godt for at tæmme Clijsters lærling

Ekstra Bladets vurderer Mertens og Wozniackis chancer ved Australian Open
Følg Tennis

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Hvilket kampbillede kan vi forvente af en semifinale mellem fremstormende Elise Mertens og genopstandne Caroline Wozniacki?

Hvis nogen har det saglige svar, er det Filip Dewulf, den tidligere semifinalist ved French Open, der de seneste mange år har været tennisskribent for Het Laatste Nieuws.

På grund af hans faglige indsigt og hans indgående kendskab til begge spillere. Og så gør det jo ikke noget, at han som belgier gør Caroline til svag favorit.

Men så heller ikke mere, for han er vildt imponeret af sin 22-årige landskvinde, der er gået ind i 2018 med fem sejre og et titelforsvar i Hobart og nu fem sejre i Melbourne, hvor hun senest udraderede fjerde-seedede Elina Svitolina med 6-4, 6-0.

En sensation, Dewulf dagen inden havde forudset.

- Pyha, hun har mange styrker, svarer han med et smil, der godt kan tolkes som stolt.

Meget aggressiv
- Hun var en meget defensiv spiller som junior. Hun var stabil og lavede ikke mange fejl fra sin position langt bag baglinjen. Nu er hun rykket helt frem til linjen og er blevet meget aggressiv og går efter sine slag.

- Hun tager bolden tidligt og styrer spillet med forhånden, men baghånden er hendes store våben. Longline er den dødelig. Hun er ikke bange for at gå til nettet både med slagflugtninger og rene flugtninger.

- Hun er også aggressiv på andenserven. Førsteserven er god, men ikke helt stabil. Her i Australien har hun servet sig flot ud af problemerne, siger han som et eksempel på hendes mentale styrke.

- Der sidder et virkelig godt hoved på hendes skuldre.

Kim Clijsters var hendes idol fra barnsben.

- For tre år siden kom hun ind på Clijsters akademi i Bree. Hun bor tæt på, og de to er i regelmæssig kontakt her under turneringen.

Vil prøve at serve stort
Kampen mod Wozniacki vil have følgende afgørende punkter ifølge Dewulf.

- Mertens vil fortsat være meget aggressiv, og hun har virkelig imponeret mig og andre. Hun vil prøve at serve stort og straks følge op. Men Caroline er virkelig stærk til at returnere, og hun får en bold mere tilbage end de fleste andre.

- Så spørgsmålet er, om Mertens kan håndtere det. Det bliver nøglen. Har hun hovedet til at vente på det rigtige tidspunkt til at slå aggressivt?

- Hun er som i en boble. Hun er virkelig i zonen og har været det længe. Hun er meget træt om morgenen. Hun er mentalt træt, men hun finder nok mental energi til en semifinale i en grand slam, griner han.

- Caroline løber bedre og får bolden bedre tilbage, end Svitolina gjorde i dag. Måske vil det få Mertens til at forcere i utide. Hun vil gerne diktere.

- Caroline har ikke noget imod at blive presset lidt tilbage, så hun kan spille kontra med sin baghånd og køre sin fine defensiv. Jeg tror, at Mertens får det lidt svært mod hende, lyder hans beroligende afslutning.

Syv gange grand slam-semi

Caroline Wozniacki skal torsdag spille sin syvende semifinale i grand slam-regi mod den useedede belgier Ellise Mertens. Det er anden gang, hun er så langt i Australian Open.

Mens hun aldrig er nået så langt i hverken French Open eller Wimbledon, har hun til gengæld gjort det flot i US Open, hvor det er blevet til to sejre – begge over useedede spillere - i fem semifinaler.

Her er listen. 

Australian Open
2011: Nederlag til Li Na, Kina, 3-6 7-5 6-3
Wozniacki havde matchbold i andet sæt

US Open
2016: Nederlag til Angelique Kerber, Tyskland, 6-4 6-3
2014: Sejr over Shuai Peng, Kina, 7-6(1) 4-3, opgav med skade.
Wozniacki tabte finalen til Serena Williams, USA med 6-3 6-3
2011: Nederlag til Serena Williams, 6-2 6-4
2010: Nederlag til Vera Zvonareva, Rusland, 6-4 6-3
2009: Sejr over Yanina Wickmayer, Belgien, 6-3 6-3
Wozniacki tabte finalen til Kim Clijsters, Belgien, 7-5 6-3

Caroline overrasker: Nød nattegyseren

Piotr var nervøs: Det er jo ikke en turnering i Køge!

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.