Uortodoks favoritmodstander venter Wozniacki i Madrid

Caroline Wozniacki åbner Madrid Open mod Monica Niculescu. Johanna Konta kan vente i ottendedelsfinalen

Caroline Wozniacki skal i første kamp ved Madrid Open op imod Monica Niculescu, som hun har vundet over syv gange. Foto: AP
Caroline Wozniacki skal i første kamp ved Madrid Open op imod Monica Niculescu, som hun har vundet over syv gange. Foto: AP

Syv gange har de mødt hinanden, syv gange har Caroline Wozniacki vundet overbevisende med 2-0 i sæt.

Den danske tennisstjerne har et særdeles godt tag på rumæneren Monica Niculescu, så fredagens lodtrækning til Madrid Open kunne ikke forme sig meget bedre fra start for Wozniacki.

Således tørner de to spillere sammen i første runde, hvor der altså er lagt op til dansk sejr.

Rumæneren er kendt for sin noget uortodokse spillestil, hvor hun flittigt benytter sig af en slice i både for- og baghånd.

Tennis Kontroversiel tennis-stjerne overrasket af eget brystbillede

I tilfælde af dansk sejr kan Wozniacki i anden runde se frem til at møde enten spanieren Carla Suárez Navarro eller Shuai Peng fra Kina.

I en eventuel tredje runde, der er lig med ottendedelsfinalerne, vil den tiendeseedede dansker kunne møde den sjetteseedede brite, Johanna Konta.

De har mødt hinanden to gange i 2017, begge gange med Konta som vinderen i to sæt. Det skete i tredje runde i Australian Open og siden i Miami Open-finalen.

Piotr Wozniacki er bekymret, når hans datter Caroline træder ud på det drilske, røde grus, som har givet hende flere ankelskader. Foto: AP Tennis Første gang i to år: Derfor er Piotr nervøs for Caroline

Når verdensranglisten mandag opdateres, avancerer Wozniacki én plads til placeringen som nummer 10, og hun står med gode muligheder for at avancere yderligere med et godt resultat i Madrid.

Turneringen er en af de fire Premier Mandatory-turneringer, der rangerer lige under grand slam-turneringerne, og dermed er der mange point på spil.

Wozniacki har endda ingen point at forsvare, da hun var skadet i samme periode sidste år.

Der tages hul på hovedturneringen i Madrid lørdag, men det er endnu uvist, hvornår Wozniacki kommer i aktion.