Ups, Caroline: Serena venter i Melbourne

Lodtrækning kaster Wozniacki i armene på sin amerikanske veninde, den forsvarende mester Serena Williams

Sidste år sejrede Serena Williams i Melbourne. I år tårner amerikanerens sig op foran Caroline Wozniacki allerede i fjerde runde (Foto: AP)
Sidste år sejrede Serena Williams i Melbourne. I år tårner amerikanerens sig op foran Caroline Wozniacki allerede i fjerde runde (Foto: AP)

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Den gode nyhed først: Caroline Wozniacki fik en rigtig fin lodtrækning i forhold til de tre første runder, da der i nat blev trukket lod til Australian Open.

Og så den knap så gode: I fjerde runde venter Serena Williams.

Der var 12, 5 procent chance for, at danskeren kunne havne i samme ottendedel af lodtrækningen som amerikaneren, men det blev altså tilfældet. Den forsvarende mester og suveræne verdens-etter, der også er Carolines gode veninde, vil altså stå på den anden side af nettet i fjerde runde søndag, hvis de to spillere ikke har tabt inden da.

Den indbyrdes statistik hedder 1-10 i amerikansk favør.

Se også: Caroline sikret Top 16-seedning: Safarova trækker sig

Williams har dog fået en lidt giftig første runde mod den italienske alt-eller-intet spiller, Camila Giorgi, den højest rangede spiller udenfor seedningen, og i tredje runde kan slovakken Anna Karolina Schmiedlova blive en udfordring, hvis storfavoritten ikke forinden har fundet topformen.

Se også: Serena melder sig klar til Australian Open

Wozniacki har derimod fået en fin, indledende lodtrækning. I de første to runder møder hun spillere, hun aldrig har mødt før, og allerede mandag gælder det kazakheren Yulia Putintseva, 21 år og verdens nummer 78.

Hun nåede i 2013 anden runde som sit bedste resultat i Melbourne, og hun har ikke taget nogen større skalpe det seneste år.

- Jeg skal bare ud og spille god tennis og styre spillet, reagerede Caroline Wozniacki på sin modstander i første runde, før hun som sædvanlig afslog at kigge længere frem i sin lodtrækning.

Se også: Caroline kæmpede forgæves i blæsten

I anden runde møder hun vinderen af opgøret mellem den kinesiske wildcard-og venstrehåndsspiller Xinyun Han, verdens nummer 161, eller colombianeren Marina Duque-Marino, nummer 79.

Holder seedningen til tredje runde, vil italienske Sara Errani stå på den anden side af nettet, og det vil næppe skræmme Wozniacki, der senest mødte og udraderede sin 17-seedede modstander med 6-0, 6-1 i kvartfinalen ved US Open i 2014.

Tillader man sig på Carolines vegne at kigge længere frem end fjerde runde, er Maria Sharapova den sandsynlige modstander i kvartfinalen, mens Petra Kvitova og Agnieszka Radwanska er højest seedede i forhold til semifinalen.

Den øverste lodtrækningshalvdel er altså pakket med store navne, mens Simona Halep og Victoria Azarenka ligner de stærkeste navne i den modsatte.

28 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere