Uventet 'dansk' grand slam-succes: Det føles godt

Dansk-amerikanske Julia Boserup måtte skubbe uvelkomne tanker væk, da hun skulle lukke kampen mod legende

Julia Boserup, der her har vundet en kamp i sidste års Wimbledon, fejrer stilfærdigt, at hun har slået en legende ud i Melbourne. Foto: Zuma Press
Julia Boserup, der her har vundet en kamp i sidste års Wimbledon, fejrer stilfærdigt, at hun har slået en legende ud i Melbourne. Foto: Zuma Press

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Inde på den stegende hede Bane 20 holdt hun hovedet koldt og svingede ketsjeren ubønhørligt uden at lade sig distrahere af den højt brokkende og vildt gestikulerende, italienske krukke af en grand slam-vinder på den anden side af nettet.

Efter kampen var hun til gengæld tilbage i sit lavmælte, næsten undskyldende stemmeleje.

Dansk-amerikanske Julia Boserup er så mild at se og høre på, at man skulle tro, hun havde sendt en dobbeltgænger på valium.

- Jeg tog bare en bold ad gangen, for jeg var lidt nervøs til sidst, sagde hun og kiggede næsten undskyldende ned i bordet.

Men der var bestemt ikke noget at undskylde. For Francesca Schiavone, der er i gang med sin sidste sæson på WTA-turen, var bare blevet tørret godt og grundigt af sin insisterende modstander, der lige nu er verdens nummer 117 – med pil opad.

6-2, 6-4 vandt californieren med de danske forældre.

- Hvad var det, der lykkedes for dig?

- Jeg fokuserede på mit eget spil, for hun kan være meget tricky. Hun slicer og slår høje bolde og skrifter rytme hele tiden. Hun har spillet utroligt meget og har haft flotte resultater og vundet French Open. Hun er en rigtig dygtig spiller, som kæmper til det sidste, forklarede Julia Boserup.

- Og hvad var din gameplan?

- Jeg skulle prøve at flytte hende og tage det stille og roligt og ikke presse for meget på, for man kan nemt prøve for meget. Jeg skulle vente på min chance.

- Hun brokkede sig en del. Gik det dig slet ikke på?

- Det er bare en del af tennis. Hun er meget passioneret, når hun spiller, og det er jo en del af hendes styrke. Det forstår jeg godt. Det generede mig ikke.

- Du har været igennem kvalifikationen og har lige slået en grand slam-vinder. Prøv at sætte lidt følelser på?

- Jamen, det føles godt, lyder det lavmælte svar – efterfulgt af et forsigtigt smil.

- Jeg er mest glad for, at jeg håndterede nogle svære situationer inde i kampen ved at være stædig og blive ved at spille mit eget spil.

- Du kommer bagud 15-40, da du skulle serve kampen hjem. Kom der pludselig nogle uvelkomne tanker?

- Der kom nogle tanker, ja. Jeg prøvede at skubbe dem væk, men det er nemmere sagt end gjort.

- Nu skal du så møde Elina Svitolina, som…?

- Svitolina? Okay, det vidste jeg ikke. Det bliver en rigtig god udfordring, for hun er rigtig dygtig, reagerer Julia Boserup, som tabte i Wimbledons tredje runde til netop ukraineren.

Hun har lige fået lykønskninger fra forældrene og storesøster Mia hjemme i Danmark. I Melbourne må hun nøjes med sin træner som selskab.

- Men jeg nyder virkelig at være her. Jeg elsker Australien. Folk her er utroligt flinke. Det er ’no worries’. De går så meget op i tennis. Man får en rigtig god følelse her. Jeg nyder hver dag. Og hver kamp.

13 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere