Veltilpas Caroline: US Open er min baghave

- Alt føles så familiært og alle er så venlige og respektfulde mod mig her, og det hjælper mig til at spille bedre, siger Wozniacki før aftenens brag

Caroline Wozniacki er vild med New York. Her bliver hun fejret af veninden Serena Williams efter sit maraton for to år siden. Foto: AP
Caroline Wozniacki er vild med New York. Her bliver hun fejret af veninden Serena Williams efter sit maraton for to år siden. Foto: AP
Følg Tennis

NEW YORK (Ekstra Bladet):  At US Open er den grand slam, hvor Caroline Wozniacki har gjort det klart bedst, er bestemt ikke tilfældigt.

Her, hvor hun fire gange har været semifinalist og to gange i finalen, føler hun sig bare bedst tilpas. På som udenfor banen.

- Jeg føler mig bare hjemme, når jeg spiller her. Jeg har ikke kun gode minder fra banen, men også ude i byen. Jeg har en masse venner her og hygger og slapper af. Bare det at få tankerne væk fra tennis. Det er fedt med den kombination, siger Caroline, der i årevis har haft en lejlighed på Union Square på det centrale Manhattan.

- Er du efterhånden blevet sådan en rigtig new yorker-pige?

- Haha. Jeg har altid syntes, det var en fed by, og jeg er altid glad for at komme tilbage. Der er så mange ting at lave udenfor banen. Arbejdsting, photoshoots, sponsorhalløj.

Stamgæsten Caroline spiller igen på den store scene

- Det føles fantastisk at være tilbage her. Det føles som min baghave. Alt føles så familiært og alle er så venlige mod mig. Alt det hjælper mig med at spille bedre. Jeg  føler mig meget velkommen her. Jeg føler også, at folk er respektfulde her.

Også lanceringen af Sports Illustrated Swimsuit, hvor Caroline optrådte i bikini, foregik i New York, hvor hun har mange gøremål udenfor banen. Foto: Alloverpress
Også lanceringen af Sports Illustrated Swimsuit, hvor Caroline optrådte i bikini, foregik i New York, hvor hun har mange gøremål udenfor banen. Foto: Alloverpress

Der har også været skuffelser de senere år, men generelt har hun haft store, positive oplevelser på Arthur Ashe Stadium, hvor hun møder Madison Keys i dag. Og det kan godt blive en fordel, selv om modstanderen er amerikansk.

- Selvfølgelig. Jeg har så meget erfaring med at spille på Ashe. Det er min favoritbane sammen med det gamle Grandstand. De er mine yndlingsbaner i verden, og jeg har altid set frem til at spille på dem.

- Det giver afgjort noget at vide, at du har spillet der før, spillet hårde kampe og vundet dem.

Caroline taler ud: Nedturen har lært mig at nyde andre ting

Normalt træner hun tidligt de dage, hvor hun ikke spiller kamp, og efter en middagslur er hun klar til småture ud i byen.

- Hvad jeg elsker ved New York er, at byen aldrig sover. Jeg ved, at alle siger det, men det er sandt. Også selv om jeg ikke skal ud og lave noget, så ved jeg, at lige udenfor mit vindue kan jeg gøre, hvad jeg har lyst til. Bare følelsen er fantastisk.

Caroline i ukendt land: Men jeg kender typen

Hun vender også gerne ’hjem’ til New York på andre tidspunkter af året, lige som det var her, hun løb sit meget omtalte maratonløb. Og hun bliver tit spurgt af lokale reportere om, hvad hun kan lide at lave her.

Kærlighedsaffæren med Arhur Ashe Stadium blev indledt med finalen mod Kim Clijsters i 2009. Foto: AP
Kærlighedsaffæren med Arhur Ashe Stadium blev indledt med finalen mod Kim Clijsters i 2009. Foto: AP

- Jeg kan godt lide Broadway-shows, at gå i biografen og prøve nye restauranter. Og så har jeg min yndlings-slikbutik.

- Union Square er et godt sted at kikke på folk. Og Central pak. Man ser så mange forskellige typer, siger Caroline Wozniacki.

Hun spiller efter planen klokken 19, dansk tid.

 

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.