Verdensstjerne laver en 'Wozniacki': Misser French Open

French Open bliver uden den mest vindende tennisspiller i historien på herresiden. Roger Federer misser Grand Slam-turneringen i Paris ligesom Caroline Wozniacki

Roger Federer misser en grandslam-turnering for første gang i sin professionelle karriere. (Foto: AP/Tertius Pickard)
Roger Federer misser en grandslam-turnering for første gang i sin professionelle karriere. (Foto: AP/Tertius Pickard)

Det er lidt af et chok, der rammer French Open i tennis allerede inden, turneringen er gået i gang. For når de første bolde serves afsted mandag formiddag bliver det uden den 17-dobbelte Grand Slam-mester på herresiden, den mest vindende i historien, Roger Federer.

For den 34-årige schweizer har trukket sig med en drilsk rygskade. En rygskade, der har voldt ham store problemer de seneste måneder. Det betyder samtidig, at han gør Caroline Wozniacki selskab uden for banen. Danskeren er nemlig også ude af turneringen, inden den er begyndt.

Federer spillede ellers i Italian Open for en måned siden, men tabte i tredje runde til opkomlingen Dominic Thiem, fordi ryggen stadig ikke var helt god. Tidligere på måneden missede han så Madrid Open, da rygskaden brød helt op igen. 

Og nu når han altså ikke grusturneringen i Paris. Det er første gang siden 1998, hvor Federer blev professionel, at han misser en Grand Slam-turnering. En negativ rekord for schweizeren, der nok ikke har mange år tilbage på tennistoppen. 

Caroline Wozniacki har kæmpet for at blive klar til French Open, men hendes ankel er endnu ikke klar til at spille kamp (Foto: AP) Tennis Trist Caroline må droppe French Open

Federer kunne måske godt have spillet ved French Open, men han valgte alligevel at droppe den store turnering, som han har vundet én gang tidligere i 2009.

- Jeg har lavet små fremskridt, men jeg er stadig ikke på 100 procent, siger verdens nummer tre ifølge BBC og uddyber:

- Jeg føler, at jeg tager en unødvendig risiko ved at spille French Open, når jeg ikke er helt klar.

Federer er selv sagt ærgerlig over at misse sin første Grand Slam-turnering på seniorniveau i 17 år.

- Beslutningen var ikke let at tage, men jeg tog den for at sikre, at jeg kan spille i resten af sæsonen og for at forlænge resten af min karriere.

Dermed tyder meget på, at schweizeren ikke har opgivet drømmen om at vinde Grand Slam-titel nummer 18. Sidst han vandt sådan en var i 2012. Her slog han Andy Murray i fire sæt ved Wimbledon.

5 kommentarer
Vis kommentarer