- Vi andre kan slet ikke forstå det

- Jeg er stolt som både far og træner, fordi jeg kender til en hel masse ting, som vi ikke har fortalt resten af verden om, siger Piotr Wozniacki om datterens præstationer trods leddegigten

Piotr Wozniacki er stolt over at se, hvad hans gigtramte datter har præsteret. Foto: ROGER PARKER/INTERNATIONAL SPORTS FOTOS LTD
Piotr Wozniacki er stolt over at se, hvad hans gigtramte datter har præsteret. Foto: ROGER PARKER/INTERNATIONAL SPORTS FOTOS LTD

Det har været en tung og svær sæson for Caroline Wozniacki.

En sæson, hvor hun aldrig rigtigt har kunnet finde topniveauet på grund af sygdom og skader. Og en sæson, hvor hun for første gang siden 2008 ikke vandt en WTA-titel.

Måske var det også den sidste for den danske stjerne, der sidste år fik konstateret kronisk leddegigt, men nægtede at lade sygdommen diktere, om hun skulle fortsætte.

Også for hendes far og træner har det følelsesmæssigt været hårdt at følge forløbet. Det fornemmer man tydeligt i telefonen fra Beijing, hvor han gør status over det triste år, der fulgte hendes tennislivs bedste af slagsen med grand slam-triumfen i Australien.

- Alle, der har den sygdom, ved, hvad det er, hun præsterer. Vi andre kan slet ikke forstå det, siger han på et tidspunkt med lavmælt, indtrængende stemmeføring.

- Jeg vil være stolt, både som far og træner, fordi jeg kender til en hel masse ting, som vi ikke har fortalt resten af verden om.

- Caroline har på intet tidspunkt villet bruge sin sygdom som undskyldning for noget. Hun har bare forsøgt at gøre det så godt, hun kunne. Det har været imponerende at se, at hun stadig har brugt så mange timer på at holde sig i gang og gøre sig klar til nye kampe, siger Piotr Wozniacki.

Piotr Wozniacki er stolt over at se, hvad hans gigtramte datter har præsteret. Foto:  GREG BAKER/AFP/Ritzau Scanpix
Piotr Wozniacki er stolt over at se, hvad hans gigtramte datter har præsteret. Foto: GREG BAKER/AFP/Ritzau Scanpix

Som træner har han selvsagt haft håbløse forhold at arbejde under, fordi han hele tiden har skullet føle sig frem til, hvor meget han kunne byde sin datter.

- Problemet er, at vi ikke kan lave længere træningsperioder på et højt niveau, fordi der hele tiden opstår problemer med forskellige ting.

- Caroline kan godt komme op på et højt niveau i en periode, men hun kan lige så hurtigt miste det igen på grund af den manglende stabilitet i træningen. Sådan er betingelserne med den sygdom, hun har.

- I år er der næsten hele tiden opstået noget, men når vi har kunnet træne to-tre uger i træk, har hun også spillet noget god tennis, fortæller han.

Efter sæsonens sidste turnering ved heller ikke Piotr Wozniacki, om Caroline har slået sin sidste bold på topniveau.

- Nu skal hun og David (Lee, Carolines mand, red.) rejse lidt rundt i Europa, og så sætter vi os alle sammen ned og tager en snak om fremtiden, siger han.

Under alle omstændigheder rejser han fra Kina med et positivt sidste-indtryk.

- Det var meget flot med en semifinale i denne uge. Hun fik vist meget god tennis i mange fine dueller. Hun kan være godt tilfreds med sig selv.

Sæsonen har budt på masser af forhindringer, men Caroline Wozniacki fightede som vanligt til sidste bold. Foto: ROGER PARKER/INTERNATIONAL SPORTS FOTOS LTD
Sæsonen har budt på masser af forhindringer, men Caroline Wozniacki fightede som vanligt til sidste bold. Foto: ROGER PARKER/INTERNATIONAL SPORTS FOTOS LTD

At det sluttede mod stærke Naomi Osaka kan ikke rokke ved det.

- Hun spillede også det bedste, hun kunne i dag, men Osaka var lidt bedre på de vigtigste tidspunkter. Caroline spillede det tennis, hun formår at spille lige nu, og hun kan ikke gøre mere i dag.

- Osaka fandt de store server frem på alle breakbolde, mens Caroline ikke kunne serve helt igennem på grund af den albueskade, hun fik i kvartfinalen. Alligevel servede hun godt og præcist det meste af kampen. Det var en fin præstation.

Søndag pakker Piotr og Caroline Wozniacki deres tasker og forlader Beijing.

Og måske også WTA-turen.

Foto: Jason Lee/Reuters/Ritzau Scanpix Tennis Wozniacki får klø i semifinalen

Caroline Wozniacki kan godt øve sig på igen at skulle række fingeren i vejret. Foto: AP Photo/Aaron Favila/Ritzau Scanpix Tennis Stud business: Caroline indskrevet på Harvard

En glad Caroline Wozniacki i den olympiske landsby i Rio. OL i Tokyo kan være et argument for at fortsætte. Foto: Jens Dresling Tennis Sådan ser Wozniackis fremtid ud

166 kommentarer
Vis kommentarer