Vi fandt 10-årige Wozniackis første rigtige træner: Hun vinder US Open

Ovidiu Meinertz spåede, allerede da Caroline Wozniacki var 10 år gammel, at hun kunne nå verdenstoppen. Nu tror hendes første personlige træner på, at hun vinder US Open

Ovidiu Meinertz forklarer, hvordan Caroline Wozniacki var, da hun var en lille pige med store ambitioner. (Video: Jakob Jørgensen)
Følg Tennis

Hun vinder. Ovidiu Meinertz siger det uden tøven, da vi runder vores besøg på HIK’s tennisanlæg af. Han siger det med så stor overbevisning, at man begynder at tro lidt mere på, at Caroline Wozniacki natten til fredag sensationelt kan spille sig i finalen i Grand Slam-turneringen US Open.

’Ovi’, som han kaldes, var Wozniackis første personlige træner. Hun kom under hans vinger som niårig i 1999 og i løbet af det første år forstod Meinertz, at den lille, spinkle pige var et enestående talent.

- Jeg sagde allerede dengang, at hun ville spille sig i top ti i verden. Jeg kunne se på hende, at hun ville nå langt. Det fik jeg ret i. Og nu tror jeg, at hun kan gå hele vejen i US Open, siger Ovidiu Meinertz.

- Det bliver svært, men ikke umuligt. Hun skal være dygtig – og heldig. Hvis det hele spiller, så vinder hun, og det håber jeg inderligt, at hun gør.

Han finder sin mobil frem og viser os sms’er, han har udvekslet med Wozniacki under turneringen i New York, hvor den danske tennisstjerne efter en langstrakt nedtur pludselig har skiftet retning og igen spiller som en vinder.

Den 53-årige rumænskfødte tennistræner, som i dag træner nye tennistalenter i Hellerup, stråler, når han taler om sin gamle elev. Han blev hyret af Piotr Wozniacki, som søgte en veluddannet træner med forståelse for både tennis, pædagogik og fysisk træning. Med certifikat fra en fire år lang uddannelse på et rumænsk sportsakademi var Meinertz den helt rigtige, mente Wozniacki.

- Caroline var meget tynd dengang, og det bekymrede mig faktisk. Hun var meget bevægelig, og jeg blev nødt til at sige til hende, at det jo ikke var nødvendigt at løbe efter alle bolde, fortæller Meinertz.

- Men hun blev ved. Hun ville tage alt, hvad der kom. Allerede dengang var hun meget ambitiøs, og der gik ikke lang tid, før jeg forstod, at hun var en ener.

Caroline Wozniacki efter kvartfinalesejren over Anastasija Sevastova tirsdag. Foto: AP.
Caroline Wozniacki efter kvartfinalesejren over Anastasija Sevastova tirsdag. Foto: AP.

Både Piotr og Ovidiu havde i årene forud set østeuropæiske talenter på stribe blive slidt op af alt for hård træning. Topspillere i U12 og U14 var tit totalt udkørte som 15-årige, fortæller Meinertz. De mistede lysten til at spille, og deres talent gik tabt.

- Vores mål var at udvikle Caroline som spiller uden at presse hende for meget, men selv med den træning, vi gav hende, var jeg bekymret for, om hendes krop kunne klare det, siger Meinertz.

- Det gik, men først da hun var 15-16 år begyndte hun at blive større og opbygge muskler. Det var godt for hende.

Inden da skiltes hans og Wozniacki-familiens veje. Piotr og Caroline rykkede til Farum, mens Meinertz blev i Værløse. Kontakten holdt de dog ved lige, og Meinertz har derfor på tæt hold kunnet følge med i Caroline Wozniackis liv.

Han mener derfor at vide, hvad der drev hende væk fra verdenstoppen efter i to sæsoner at være sluttet som højest rangerende kvinde i verden.

- Det er svært at holde niveauet i så lang tid. Det er ufatteligt svært. Man skal tænke på, at det jo ikke var en spiller, der begyndte som 15-årig. Det var en spiller, der havde været i gang, siden hun var syv.

- Det er et utroligt fysisk pres at være på toppen i så lang tid. Man er nødt til at geare ned på et tidspunkt. Det er sundt at ryge ned ad ranglisten og så begynde at kæmpe sig op igen.

- Jeg har aldrig tvivlet på hende, og jeg er ikke overrasket over, at hun nu står i semifinalen i en Grand Slam igen, siger Ovidiu Meinertz.

Ovidiu Meinertz har aldrig tvivlet på Caroline Wozniacki, selv om hun er drattet langt ned på verdensranglisten. Foto: Jakob Jørgensen.
Ovidiu Meinertz har aldrig tvivlet på Caroline Wozniacki, selv om hun er drattet langt ned på verdensranglisten. Foto: Jakob Jørgensen.
 

Han peger desuden på bruddet med golfmilliardæren Rory McIllroy som afgørende for Wozniackis sportslige deroute. Mentalt tog det hårdt på den danske stjerne, at McIlroy fik kolde fødder, da bryllupsinvitationerne var sendt ud.

- Mange har ment, at Caroline var færdig som topspiller, men hun er langt fra færdig. Hun er gået igennem en hård tid efter alt det med Rory, men jeg har altid vidst, at hun kunne komme tilbage, siger Meinertz.

- Hun skal bare passe på sin krop og sikre, at hun har balance i livet. Hun har altid drømt om at vinde en Grand Slam-turnering. Det gjorde hun, da jeg lærte hende at kende, og det gør hun stadig.

- Hun har været nede mentalt i en periode, men hun er startet fra nul og er på vej tilbage, siger Meinertz, som ikke ser nogen grund til, at hun skulle stoppe karrieren allerede efter denne eller næste sæson, hvilket Piotr Wozniacki har varslet.

- Hun er bare 26 år. Hun har flere år i sig. Det eneste, der skulle stoppe hende, var familie. Som jeg kender hende, yder hun 100 procent for tennis, og hun vil yde 100 procent for sin familie, når den tid kommer, siger Meinertz, som er overbevist om, at Wozniacki havde indstillet karrieren, hvis hun var blevet gift med McIlroy.

I stedet har hun lagt al sin energi i tennis, og resultatet ser vi lige nu i New York, siger han.

- Hun vil kæmpe med alt, hvad hun har. Hun vil kun være tilfreds, når hun står med pokalen. Semifinalen er ikke nok for hende, siger Ovidiu Meinertz.

Caroline Wozniacki spiller sin semifinale ved US Open mod tyske Angelique Kerber kl. 03.00 natten til fredag. Ekstra Bladet er på plads i New York, og du kan få seneste nyt her på sitet hele dagen og natten.

Lykkelig for sejren, tavs om fremtiden

Caroline tordner videre: Spiller semifinale torsdag

Rystet Wilander: Caroline må da ikke stoppe nu

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.