Annonce:
Annonce:

Video af positive Djokovic chokerer

Novak Djokovic gav den gas på et diskotek sammen med flere andre. Nu er de alle testet positiv

Verdensetteren fyrede den af til blandt andet Safri Duo. Video/redigering: Privatoptagelser/Mikkel Cramon.
Annonce:
Følg Tennis

2. division er tilbage, og som specielt tilbud kan du nu se slutspillet gratis. Følg dit hjerte, følg din klub og få adgang her.

Er du allerede PLUS-kunde, ser du kampene her

Han er verdensranglistens nummer ét, han har vundet 17 Grand Slam-titler i herresingle, og så er han gudhjælpemig også formand for spillernes råd på ATP Touren.

Det fritager dog ikke Novak Djokovic fra at foretage sig tåbelige ting. Og han er da slet ikke fredet blandt sine kollegaer trods ovenstående meritter.

Det synes at være konklusionerne ovenpå de seneste ugers begivenheder på Balkan, hvor han har arrangeret invitationsturneringen Adria Tour.

Novak Djokovic er testet positiv for coronavirus. Det samme er hans hustru, Jelena.

Den historie kom frem tirsdag, hvor en brødebetynget Djokovic på Instagram beklagede og konstaterede, at den nu står på karantæne.

Annonce:

Men de to står ikke alene. Victor Troicki er også syg.

Det er Bojan Coric også. Og Grigor Dimitrov. Alle tennisstjerner der har været i Beograd på samme tid som Djokovic. Ja, de er endda kommet til Balkan på invitation fra Djokovic for at deltage i Adria Tour.

Novak Djokovic' Adria Tour har budt på masser af kram og hygge

Djokovic spiller også lige lidt tennis med Grigor Dimitrov undervejs i turneringen. Foto: Stringer/AFP/Ritzau Scanpix
Borna Coric og Novak Djokovic hilser på hinanden efter deres kamp 20. juni. Foto: Antonio Bronic/Reuters/Ritzau Scanpix
Novak Djokovic hilser på Olga Danilovic i kampen mod Ana Konjuh og Borna Coric. Foto: Antonio Bronic/Reuters/Ritzau Scanpix
Novak Djokovic omgivet af Marin Cilic og Bojan Coric 19. juni. Foto: Antonio Bronic/Reuters/Ritzau Scanpix
Hej med jer! Foto: Marko Djurica/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Marko Djurica/Reuters/Ritzau Scanpix
Novak og fru Jelena på tilskuerpladserne. Foto: Andrej Isakovic/AFP/Ritzau Scanpix
Familiehygge: Novak og Jelena i selskab med Novaks far Srdjan, mor Dijana og bror Marko under Adria Tour. Foto: Marko Djurica/Reuters/Ritzau Scanpix
Viktor Troicki, Nenad Zimonjic, Dusan Lajovic, Novak Djokovic, Dominic Thiem og Grigor Dimitrov smiler og stiller op til fotografering. Foto: Marko Djurica/Reuters/Ritzau Scanpix
Djokovic og Troicki. Foto: Marko Djurica/Reuters/Ritzau Scanpix
Novak Djokovic, Filip Krajinovic, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, Dominic Thiem og flere andre. Foto: Andrej Isakovic/AFP/Ritzau Scanpix

Her blev der taget billeder, der hurtigere end man kan nå ned i byen og blive testet for coronavirus, har spredt sig kloden rundt. Billeder af tennisspillere, der krammer hinanden, smiler, griner og har det godt.

Men hold nu fast: Djokovic og co. har lige føjet en dimension mere til uartighederne. De har festet sammen!

På en natklub i Beograd for et par uger siden. I bare maver. Med dans og musik og overordentlig god stemning. Vi skal ikke gisne om indtag af alkohol. Men på det tv-klip, der også er ved at sprede sig som en steppebrand på især Twitter, ser det ikke ud til, at der bliver taget nødvendige forbehold i skyggen af coronavirus.

Annonce:

Det ville så også være sært føromtalte turnering taget i betragtning.

Og nu er de så alle sammen blevet syge.

Dårligt forbillede
Andy Murray var ikke med. Han udtaler sig i stedet til avisen The Guardian:

- Det er en opskrift på, hvordan man spreder sygdommen, kommer det tørt fra skotten, der bakkes op af Dan Evans, den engelske tennisspiller.

- Jeg synes, han er et dårligt forbillede. For nu at sige det sådan, så synes jeg ikke, man skal feste med spillerne og danse med hinanden, siger den engelske tennisspiller Dan Evans til BBC.

Faktisk er der mange, der synes at være irriterede på Djokovic. Faktisk ser det ud til, vurderet på udtalelser i traditionelle som sociale medier, at den halve tennisverden enten ikke tror sine egne øjne eller ryster så meget på hovedet, at knoglerne rasler i nakken.

Annonce:

Den amerikanske tennistræner og tidligere doublespecialist Brad Gilbert tweeter flere billeder, hvor spillerne i turneringen omfavner hinanden og konstaterer, at de tilstedeværende spillere selvfølgelig skal testes, hvilket får hans landsmand og tidligere kollega Andy Roddick til tørt at konstatere:

- Angiveligt er der en pandemi...

Altid interessante og umiddelbare Nick Kyrgios kan heller ikke tie stille og har retweetet Bojan Coric' tweet om, at han er syg.

- Det er en idiotisk afgørelse at gennemføre denne 'udstilling'. God bedring gutter, men det her er hvad der sker, når man ikke følger retningslinjerne. Det er ikke nogen spøg, skriver han på Twitter.

Kritikken af turneringen er ikke ny. Novak Djokovic har været ude og forsvare det og sagt følgende:

- Jeg ved, der har været kritik især fra vesten: Hvorfor skulle der være publikum? Hvorfor ikke social distance?

- Men det er svært at forklare til folk, at situationen virkelig, virkelig er anderledes end i USA eller England. Og selvfølgelig har organisationen i Adria Tour fulgt reglerne, der er blevet udstukket af myndighederne, har han sagt.

Finalen i Adria Tour er nu blevet aflyst.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: