Annonce:
Annonce:

Video: Caroline slået i vild maratongyser

Havde ellers kæmpet sig tilbage fra umulig stilling, da hun efter et tæt, tredje sæt og fire formøblede matchbolde måtte sig se sig slået af verdens nummer 149

(Video: SNTV)
Annonce:
Følg Tennis

NEW YORK (Ekstra Bladet): Tennis-nekrologen var så småt skrevet men revet i stykker igen. Men tidligt i morges, dansk tid, måtte den hives frem igen.

Caroline Wozniacki er ude af US Open efter en nattegyser af rang. Slået ud af velspillende Petra Cetkovska fra tjekkiet, verdens nummer 149.

Et nederlag på 4,6, 7-5, 6-7, der ikke kun trak vand i øjnene, men som også koster dyrt på verdensranglisten for sidste års finalist, som næppe heller når at kvalificere sig til årets sæsonfinale.

Den danske favorit er ude af turneringen, som hun elsker, og hvor hun – med sine egne ord - fandt sig selv som topspiller i 2009 og genfandt sig selv i 2014.

På lykkebanen Arthur Ashe. Til en af de aftenkampe, hun har besunget for deres særlige energi.

Efter fire brændte matchbolde.

Annonce:

At Caroline Wozniacki kom foran 3-0 i kampens start var mere et udtryk for tjekkens fejlprocent end danskerens insisteren. Tværtimod spillede verdens nummer fem en gang procenttennis, og der var sjældent dybde i forhånden.

Men de korte bolde blev sjældent straffet, og der var dejlige gratis point.

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Med de indledende partier godt nede i posen plejer Caroline Wozniacki at have spillet sig varm og accelerere lidt. Det skete så langt fra. Hun afværgede ganske vist et par breakbolde, før det gik galt til 3-2, hvor danskeren kom bagud i en lang duel og til sidst slicede ud.

Foran 40-15 fik tjekken et mærkeligt udfald, og ud af det blå brød Wozniacki igen. For selv at få et udfald og passivt levere break’et tilbage.

På tribunerne havde de dog mere travlt med fest, højlydt amerikanersnak og selfies, mens den mystiske tenniskamp bølgede på det blå tæppe.

Caroline virkede underligt passiv. Ikke engang baghånden var der meget pulver i, og ofte landede hun i en Wozniacki-classic med at halse halvanden meter bag linjen.

Annonce:

Ved 4-4 kom hun for alvor på hælene i egen serv, og selv om der var god tid til det, der skulle blive partiets sidste baghåndsslag, fejlede hun og blev brudt.

Resigneret gik hun til sidebytte, og i det næste parti slog hun flere gange opgivende ud med armene. Det, der lignede et sikkert sæt, var fordampet i den fugtige aftenhede.

'Come on', lød det fra Caroline Wozniacki. (Foto: AP)
'Come on', lød det fra Caroline Wozniacki. (Foto: AP)
 

 Caroline luftede en forsigtig knytnæve, da hun havde vundet andet sæts første bold, og da hun også afværgede en breakbold med en hvinende baghånd ned langs linjen, kom der såmænd også et højlydt ’come on’. Der lå en trodsreaktion i luften.

Men tjekken spillede med første sæt i sækken nu mere afslappet, ramte rent, vinklede godt og fandt linjerne, og med en forhåndsvinder ramte hun den igen til break.

 I den anden ende var Caroline mere og mere krampagtig, og kropssproget fortalte tydeligt, hvilke frustrationer hovedet rummede. Til sidst fejlede hun nemt med baghånden og kom bagud 0-3.

Annonce:

Cetkovska kom også foran 30-0 i egen serv, men så tabte hun pludselig småkagerne, og Wozniacki samlede dem taknemmeligt op. Med en svær slagflugtning tog hun et break tilbage.

Så sad man som dansker med det lønlige håb, at andet sæt ville matche det første i momentum-skift, men sådan gik det langt fra. Caroline vandt ikke et point i sit eget, næste serveparti, og med 1-4 var nederlaget skrevet på de himmelstræbende betonvægge.

Sidste tilbageværende chance syntes at være, at den sikre føring mod favoritten ville kravle op i hovedet på tjekken, og åbningen kom da også i næste parti. Pludselig var det Caroline, der ramte linjerne, men en direkte forhåndsvinder på en serveretur skaffede hun sig den breakbold, som Cetkovska dobbeltfejlede på.

Så fulgte kampens absolutte nøgleparti. Et laaangt og nervøst et af slagsen. Foran 30-0 lettede Caroline foden fra speederen. På sin første breakbold tog Cetkovska en challenge. Bolden var millimeter ude.

Annonce:

På den næste slog hun en blød andenserv i nettet, og den tredje afværgede Wozniacki med et es, som fik et brøl med fra lægterne. Den fjerde blev efter en lang duel slået ud, og så skulle tjekken pludselig finde sig selv og sin serv.

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Det kunne hun ikke. Caroline brød. Rent endda. Med et rungende ’come on’.

En verbal-fejring, hun brugte flittigt i det næste parti, hvor hun servede sig fra 1-4 til 5-4.
Tjekken servede for overlevelse og fik trukket partiet hjem. Så leverede hun tre fejl, før Caroline lukkede til 6-5 ned langs linjen med baghånden.

Endnu et nervøst parti fulgte, og tjekken var så ramt, at hun gav to sætbolde væk via dobbeltfejl. Til sidst sejlede forhånden ud.

Cetkovska tog en toiletpause. Det hjalp. Tjekken tjekkede ind igen. Og selv om hun ikke fik udnyttet sin indledende breakbold, så var kampen nulstillet igen.

Caroline begyndte nemlig igen at spille højt med forhånden til sin modstanders baghånd, og det virkede kun sporadisk. Endnu en breakbold måtte afværges ved at løbe en stopbold op. 2-1.

Annonce:

Cetkovska holdt til 2-2, før Wozniacki med et es gik på 3-2. Ved 3-3 måtte Caroline finde en stor serv på endnu en breakbold, og den næste smed tjekken selv ved at slå en andenserv i nettet. 4-3.

Det blev 4-4 efter det andet, rene serveparti til tjekken i træk, og mens klokken krøb mod midnat, servede danskeren sig lige så sikkert på 5-4.

Efter 2 timer og 38 minutter stod hun med en matchbold. Men blev udspillet af tjekken.

Nerver. Mumlende spænding på Arhtur Ashe. Piotr giver lyd fra boksen.

Caroline kæmper sig med besvær på 6-5.

 Efter 2.52 kom den anden matchbold så ved 40-15. Caroline blev for passiv. Endnu en. Igen udspillet.

Tiebreak. Tætte dueller. Tæt på linjerne. Tjekken finder dem bedst. Sidebytte ved 1-5 efter et afsluttende gysermøde ved nettet. Det blev 1-7 efter tre timer og to minutter.

Petra Cetkovska jubler efter sejren var i hus. (Foto: AP)
Petra Cetkovska jubler efter sejren var i hus. (Foto: AP)

(Foto: AP)
(Foto: AP)

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: