Vidunder-tennis afgør vanvittig maratonkamp

Novak Djokovic var bedst, da det hele skulle afgøres i en seværdig og dramatisk French Open-semifinale mod Andy Murray

Novak Djokovic skulle bruge fem sæt på at besejre Andy Murray. (Foto: AP)
Novak Djokovic skulle bruge fem sæt på at besejre Andy Murray. (Foto: AP)

Meget sigende sluttede det hele med et es fra Novak Djokovic.

En fantastisk semifinale mellem serberen og Andy Murray, der strakte sig over to dage - og på kampuret talte mere end fire timer -  var bragt til ende med verdens nummer et som vinder.

6-3, 6-3, 5-7, 5-7 og 6-1 lød det endelige facit på et opgør, der berigede tilskuere såvel som tv-seere med drama og tennisspil fra en anden verden.

Maraton-dysten havde det hele. Men frem for alt den rigtige vinder. For det var fortjent, at Djokovic indløste billetten til finalen, selv om han var en presset mand, da regnen fredag aften tvang de to spillere til at afbryde affæren og holde pause natten over.

Novak Djokovic havde ikke uventet overhånden mod Andy Murray, indtil regnen begyndte at sile ned over Paris. (Foto: AP) Tennis Regnvejr afbryder French Open-semifinale

Da dråberne begyndte at falde, havde Murray momentum. Briten havde vundet tredje sæt og var godt med i fjerde, efter han ellers havde lignet en slagen herre i de første to sæt, der blev vundet sikkert af Djokovic.

Serberen fik dog ingenlunde nogen optimal start, da kampen blev genoptaget fredag. Murray fortsatte, hvor han slap, og tog fjerde sæt med samme cifre som det foregående, hvorefter forestillingen måtte forlænges på ny.

Novak Djokovic er storfavorit, når han søndag møder Stanislas Wawrinka i finalen. (Foto: AP)
Novak Djokovic er storfavorit, når han søndag møder Stanislas Wawrinka i finalen. (Foto: AP)

Serbisk opvisning
I femte sæt viste Djokovic dog hvorfor, statistikker såvel som rangliste lige nu peger på ham som verdens bedste tennisspiller.

Med eminent, aggressivt og tungt spil fra baglinjen sendte han sin modstander fra den ene side til den anden, og selv om Murray kæmpede det bedste, han havde lært, var der intet at gøre.

Der blev tale om en regulær magtdemonstration på gruset, og det var egentlig synd for Murray, der med sin fine indsats givetvis kunne have slået alle andre end serberen på denne dag.

(Foto: AP) Tennis Syg Serena håber på bedring inden finale

Men uheldigvis for OL-vinderen i 2012 var modstanderen Novak Djokovic, og så er end ikke det bedste godt nok i øjeblikket.

Derfor vil det også være en de største French Open-overraskelser i nyere tid, hvis schweiziske Stanislas Wawrinka søndag lykkedes med det, Murray ikke formåede, når finalen står i Paris.

16 kommentarer
Vis kommentarer