Vred Caroline smed med ketsjeren og knuste hollænder

Med en fokuseret indsats, der dog blev plettet af for meget brok, slog Wozniacki sig efter midnat forbi hollandske Kiki Bertens

Se højdepunkter fra matchen her. Video: AP/SNTV

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Ovenpå turen i rutsjebanen i anden runde, hvor hun var nede med to matchbolde, kom Caroline Wozniacki ud med en anderledes koncentreret attitude og slog sig i fjerde runde af Australian Open.

Hollandske Kiki Bertens blev i midnatstimen på Rod Laver Arena besejret med 6-4, 6-3.

Præstationen var helstøbt og fik kun skønhedspletter af lidt for meget brok undervejs.

Temperaturen, der midt på dagen havde været oppe på den hede side af 40 grader, var i denne aftenkamp, der blev servet i gang klokken 22.52, nede i de tålelige tyvere.

Danskeren holdt da også hovedet koldt fra start og fik en anderledes fin og koncentreret start end i anden runde, hvor hun smed sine første to servepartier.

Hun kom godt nok bagud 0-30 efter et par løse slag og ned med en breakbold, men den afværgede hun med en fin førsteserv, og så var hun kørende.

Hun brød ved at løbe en stopbold op og konvertere den til en vinder ned langs linjen, og efter 12 minutter havde hun forholdsvis ubesværet bragt sig på 3-0.

Lobbede sig lækkert til sætbolde
De to fulgtes nu ad til 5-3 i dansk favør. Så brød Bertens koncentreret tilbage.

Men det sker ikke sjældent, at hollænderens serv falder i niveau, når den pinedød skal fungere. Det blev også tilfældet her. En dobbeltfejl gav 0-30, og Caroline lobbede sig lækkert frem til tre sætbolde. Bertens slog den første ud.

6-4 efter 41 minutter.

Starten af andet sæt forløb næsten som det første. Danskeren holdt serv, brød på første mulighed til 2-0 og servede sig på 3-0.

Ærlig Piotr om sit valg: Min søn har betalt prisen for Caroline

Hun havde en breakbold i næste parti, der reelt kunne have lukket kampen, men denne gang hjalp Bertens’ serv hende igennem.

Wozniacki havde ofte held med at trække fejl ud af sin modstanders forhånd, når hun slog sin baghånd ned langs linjen, og det hjalp hende på 4-1.

I sit næste serveparti kom hun lidt på hælene og bagud 0-30, men et par gode server bragte balance, og i næste duel slog hollænderen igen sin forhånd ud. Den vigtige bold til 5-2 blev sikret med endnu en god serv.

En vis vaklen
Bertens lukkede til 5-3 med et es, og så var det tid til at serve kampen hjem.

Det skete kun med en vis vaklen. En nervøs andenserv tog netkanten og dumpede lige ned på linjen, og Hawkeye var med til at give to hollandske breakbolde. Caroline fightede den første og servede den anden væk.

Så stod hun med den matchbold, og en til. Og kylede ketsjeren i gulvet, da Bertens flugtede den væk. En dobbeltfejl banede vej for en hollandsk breakbold, som blev løbet ned med en god duel.

Og så stod Caroline med sin tredje matchbold. Førsteserven gik snert ud, og andenserven blev straffet med en bold ned ad linjen.

Kort efter skulle danskeren bare lukke ved nettet, men hun slog den nemme bold lige ned i den hollandske ketsjer. Breakbold afværget med god serv.

Fjerde matchbold kom efter en time og 25 minutter i land på endnu en god serv.

I fjerde runde søndag møder hun den 19-seedede slovak, Magdalena Rybarikova, som hun slog i juniorfinalen ved Wimbledon i 2006 og siden har vundet tre ud af fire opgør imod på seniorturen.

Fantastiske nyheder: Carolines skrækmodstander slået ud

Hun står i vejen for Carolines Grand Slam-drøm

Caroline skrev historie: Her er fem andre store grand slam comebacks