Wawrinka efter French Open-triumf: Svært at fatte

Stanislas Wawrinka vandt søndag sin anden grand slam-titel med sejr i fire sæt over favoritten Novak Djokovic

Stanislas Wawrinka kunne dårligt tro, at han kan kalde sig ny mester af French Open. (Foto: AP/Francois Mori)
Stanislas Wawrinka kunne dårligt tro, at han kan kalde sig ny mester af French Open. (Foto: AP/Francois Mori)

Schweiziske Stanislas Wawrinka vandt søndag French Open for første gang i karrieren efter en forrygende finale mod serberen Novak Djokovic.

Inden kampen var Djokovic udråbt til kæmpefavorit, men 30-årige Wawrinka leverede overraskelsen.

- Det er svært at fatte, at det virkelig skete. Jeg spillede mit livs kamp og stor cadeau til Novak for en fantastisk kamp. Jeg ved, hvor meget han gerne ville vinde turneringen, siger Stanislas Wawrinka.

- Det var et specielt øjeblik for mig at vinde, tilføjer han.

Wawrinka vandt kampen i fire sæt med cifrene 4-6, 6-4, 6-3 og 6-4 og kan nu fejre sin anden grand slam-triumf i karrieren. Han vandt Australian Open i 2014.

(Foto: AP) Tennis Kæmpe overraskelse! Djokovic tabte French Open-finale

Storfavoritten Djokovic fik dermed brudt sin sejrsstime på 28 kampe. Det var da også en tydelig berørt serber, der mødte pressen efter nederlaget.

- Det er meget svært for mig at tale lige nu, men der er vigtigere ting i livet end at vinde. Og det er respekt, siger Djokovic med tårer i øjnene.

- Jeg vil gerne sige godt klaret til 'Stan'. Han har et stort hjerte, og jeg har meget stor respekt for ham. Han er den fortjente vinder, lyder det fra verdensranglistens nummer et.

- Men jeg vil også gerne lige tilføje, at jeg kommer tilbage næste år for at prøve igen, fastslår serberen, der har vundet otte grand slam-turneringer i karrieren.

Novak Djokovic kan blive den blot 8. spiller i historien, der vinder alle fire Grand Slams. (Foto: AP/Michel Euler) Tennis Djokovic skriver historie med French Open-sejr

Med søndagens finalenederlag må Novak Djokovic for tredje gang i karrieren se sig slået i finalen i den grand slam-turnering, han fortsat mangler i sin ellers hastigt voksende samling.

1 kommentar
Vis kommentarer