Wawrinka klar til sin første French Open-finale

Efter en sejtrækker på næste fire timer spillede schweiziske Stanislas Wawrinka sig i French Open-finalen

Stanislas Wawrinka kæmpede med sit spil med overvandt problemerne og vandt i fire sæt. (Foto: AP)
Stanislas Wawrinka kæmpede med sit spil med overvandt problemerne og vandt i fire sæt. (Foto: AP)
Følg Tennis

Efter en dyst på næsten fire timer i bagende varme i Frankrig kunne Stanislas Wawrinka fredag strække armene i vejret.

Den schweiziske tennisspiller spillede sig i sin første French Open-finale, da han i en lang, sej semifinale besejrede franske Jo-Wilfried Tsonga 6-3, 6-7, 7-6, 6-4.

Det er dermed Wawrinkas anden grand slam-finale i karrieren, efter at han besejrede Rafael Nadal i finalen i Australian Open i januar, 2014.

Murray jagter historisk finaleplads mod Djokovic

Det holdt hårdt på et glohedt Court Philippe Chatrier, hvor den franske middags- og eftermiddagssol trak hårde veksler på de to spillere. Temperaturen lå omkring 32 grader under det meste af kampen.

- Det var en stor fight og fysisk meget vanskeligt. Det var meget intenst, og kampen kunne være gået begge veje, siger Wawrinka efter sejren.

Schweizeren, der er seedet otte i turneringen, spillede bedst set over hele kampen, men blev ved med at lukke Tsonga ind i et opgør, der bød på to tiebreakere.

Wawrinka, der rangerer lidt højere end Tsonga på verdensranglisten, havde ikke de store problemer med at vinde første sæt 6-3.

Og først i andet sæt begyndte tilskuerpladserne at vågne op, da publikumsfavoritten begyndte at røre på sig ved stillingen 3-1 til Wawrinka.

Mærket Serena i finalen: Har aldrig følt mig mere syg

Tsonga kom tilbage i sættet og bragte sig foran 5-4, og det blev også 5-5, hvorefter Wawrinka havde fem breakbolde til at bringe sig foran.

Men den servende Tsonga sled og slæbte sig til fordel i partiet med en perfekt forhåndsreturnering, og han vandt det vigtige parti.

Nu skulle Wawrinka serve for at blive i sættet, og han udlignede nemt til 6-6 efter kun at have brugt lidt over et minut på at vinde sit serveparti, og dermed skulle sættet ud i tiebreak.

Her blev der så tændt op under det franske tennispublikum, da Tsonga var som forvandlet og til stor jubel vandt 7-1 og udlignede til 1-1 i sæt.

Nu virkede Stanislas Wawrinka pludselig medtaget og tredje sæt var en anderledes lige forestilling, hvor de to spillere holdt deres servepartier, men hvor Tsonga imponerede mest med nogle fremragende returneringer.

Serena Williams dingler i French Open-finale

Da franskmanden gjorde det til 6-6 ventede endnu en tiebreak-afgørelse. Her diskede Wawrinka op med godt spil og bragte sig foran 2-1 i sæt i den lige kamp.

I fjerde sæt lagde Wawrinka ud med at bryde Tsonga, og schweizeren bragte sig foran 2-0. Det blev 4-2, før Tsonga holdt fast i et langt parti og reducerede til 3-4.

Ved stillingen 5-4 kunne Wawrinka så serve sejren hjem og juble over sin første finaleplads i den franske turnering nogensinde.

I finalen venter vinderen af den anden semifinale, der spilles mellem Andy Murray og Novak Djokovic senere fredag.

Sanchez-Vicario: Jeg vil stadig gerne træne Caroline

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+