Wimbledon-opvisning: Caroline åbnede med ydmygelse

Caroline Wozniacki spillede sig nemt i anden runde efter uddeling af ’æg’ på Wimbledons centre court - Piotr tilfreds med kontrolleret indsats

Wozniacki vandt forleden i Eastborne. Gense sejren i turneringen her. Video: SNTV

LONDON (Ekstra Bladet): Caroline Wozniacki spillede sig nemt videre til anden runde i Wimbledon efter en sejr på 6-0, 6-3 over verdens nummer 97, amerikanske Varvara Lepchenko.

Der var den del blæst på den berømte bane, hvor Wozniacki er mere hjemmevant end sin modstander, og det var med til at give et kvalitetsmæssigt skidt, første sæt, hvor den 32-årige modstander lignede en, der var gået forkert i Wimbledons labyrint af gange.

Danskeren, der altid har lidt nerver med ud til den første kamp i en grand slam, gav sig selv en drømmestart ved uden problemer at holde serv og dernæst bryde sin modstander.

Og sådan blev det faktisk ved gennem første sæt, hvor Lepchenko så langt fra lignede en spiller, der har noget at gøre ved en grand slam.

Hendes forhånd, som hun så gerne vil styre duellerne med, fløj rundt over hele centre court, og ikke så få bolde havnede i nettet. Hun supplerede passende med en håndfuld dobbeltfejl, og så kørte danskeren hende helt over med et ’æg’ i første sæt.

Wozniacki kom til gengæld skidt ud til det andet, hvor hun straks smed sin serv.

Hun fik dog hurtigt samlet sig, brød tilbage og genoprettede den almindelig orden med et rent serveparti til 2-1.

Amerikaneren ramte dog bolden lidt bedre nu og fik også udlignet til 2-2.

Men foran 3-2 konverterede Caroline Wozniacki sin næste breakbold via en dobbeltfejl, og så var vejen banet.

Den formstærke dansker, der sidste uge slog langt mere kompetente modstandere frem mod turneringssejr i Eastbourne, lod amerikaneren få et trøstparti mere, før hun lukkede med en fin førsteserv

I anden runde møder hun russiske Ekaterina Makerova, der slog kroaten Petra Martic i tre sæt.

Piotr Wozniacki var selvsagt godt tilfreds efter kampen.

- Caroline gav mig de gode svar i sidste uge, og hun kan spille bedre end i dag

- Det er åbenbart to forskellige typer baner her og i Eastbourne. Græsset er, som jeg forstår det, højt og langsomt, og Caroline følte, at banen var glat.

- Hun fik ikke rigtigt rytme i første sæt, selv om hun vandt 6-0. Hun skal lige vænne sig til boldens opspring og får heller ikke rytme mod sådan en modstander, der spiller med venstre hånd. Der var vel tre dueller i kampen. Hun kontrollerer kampen, og det er det vigtigste i den første kamp.

Kun tre spillere har tidligere formået at løfte trofæerne i både Eastbourne og Wimbledon. Foto: Ritzau Scanpix Tennis Tre legender har gjort det: Fra Eastbournevinder til Wimbledontriumf

Caroline Wozniacki sejrede for 29. gang. Foto: All Over Press Tennis Glad Piotr: Nu skal Caroline gøres klar til mandag

25 kommentarer
Vis kommentarer