Wozniacki får Grand Slam-dronning som træner

Caroline Wozniacki skal i fremtiden trænes af spanieren Arantxa Sánchez Vicario, der i sin aktive karriere vandt 14 Grand Slam-titler

Caroline Woznacki kan i de næste måneder se frem til spansk assistance fra sidelinjen, når hun skal trænes af Arantxa Sánchez Vicario. (Foto: AP)
Caroline Woznacki kan i de næste måneder se frem til spansk assistance fra sidelinjen, når hun skal trænes af Arantxa Sánchez Vicario. (Foto: AP)

I de seneste ti dage har Caroline Wozniacki nydt godt af spanske råd fra sidelinjen i USA, hvor Arantxa Sánchez Vicario har varetaget rollen som træner for den danske tennisspiller.

Det samarbejde har fungeret så godt, at de to kvinder nu har valgt at lade partnerskabet fortsætte frem mod French Open og muligvis også på den anden side af årets anden Grand Slam-turnering.

Den 43-årige spanier, der satte punktum for sin aktive karriere i 2004, nåede at vinde 14 Grand Slam-titler og tog de store sejre i både single, double og mixed double.

Tennis - 6. apr. 2015 - kl. 21:59 Wozniacki udfordrede Obama

Wozniackis far, Piotr, der længe har ageret som træner for datteren, bekræfter over for Ekstra Bladet, at han fremover får en spanier ved sin side med henblik på at hjælpe Caroline på vej mod nye sejre. Og det er med ro i sindet, at aftalen om samarbejdet er indgået.

- Hun (Arantxa Sánchez Vicario, red.) har vundet flere Grand Slam-titler og har samme spillestil som Caroline. Det har fungeret godt, når de har trænet sammen, siger Piotr Wozniacki.

- De har lavet en aftale til og med French Open, og derefter vil Caroline så sætte sig ned og finde ud af, om samarbejdet skal fortsætte, fortæller han.

Den nye spanier i Wozniacki-lejren opnåede blandt andet at vinde French Open tre gange i årene 1989, 1994 og 1998, og med afsæt i denne historik synes hun dermed at have fremragende forudsætninger for at guide Wozniacki, når den 24-årige dansker i de næste måneder skal finde sig til rette på gruset.

Se også: TV: Wozniacki mødte igen muren mod Williams

Piotr Wozniacki slipper dog ikke jobbet som træner, selv om Sánchez Vicario har gjort sit indtog. Således fortæller han, at han stadigvæk vil rejse med datteren og bibeholde sin nuværende rolle.

- Jeg vil fortsat være med på sidelinjen. Også de gange hvor hun (Sánchez Vicario, red.) ikke har mulighed for at være der, siger han.

Caroline Wozniackis næste opgave finder sted i Montenegro, hvor hun søndag optræder under de danske faner i forbindelse med deltagelsen i Fed Cup. Hendes seneste optræden ligger små to uger tilbage i en kamp 30. marts, hvor hun led nederlag til Venus Williams i fjerde runde af Miami Open.

47 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere