Wozniacki glimrer ved sit fravær i stjerneparade

Caroline Wozniacki bør ikke risikere at forværre rygskade få dage inden Wimbledon, mener Michael Mortensen.

(Foto: AP)
(Foto: AP)

En parade af stjernespillere havde på samme tid fundet vej til Wimbledons træningsanlæg tidligt lørdag eftermiddag.

Andy Murray tiltrak sig størst opmærksomhed, men pludselig fik adskillige pressefotografer travlt med at komme i position til at få det bedste skud af Novak Djokovic og Rafael Nadal, der havde overskud til at joke med hinanden på vej væk fra træning.

Længst væk fra den store terrasse på anlægget kunne man lige netop spotte den forsvarende mester hos kvinderne, Petra Kvitova. Tidligere på dagen havde også verdensetteren Serena Williams trænet for at vænne sig til Wimbledons græs.

Men man måtte kigge langt efter den danske stjerne i turneringen, Caroline Wozniacki. Hun var der slet ikke.

- Hun har ikke booket nogen bane i dag, lød det fra kvinderne med det forkromede overblik på anlægget.

Wozniacki kan stadig vælge at booke en tid senere på dagen, men skulle hun vælge at tage en fridag, forstår man det til fulde.

Fredag trak danskeren sig fra sin semifinale i opvarmningsturneringen i Eastbourne allerede efter tre partier ved stillingen 3-0 til Belinda Bencic.

Wozniacki havde problemer med ryggen og ville ikke risikere at forværre smerterne lige op til sæsonens tredje grand slam-turnering.

Et klogt valg mener tenniseksperten Michael Mortensen, der tidligere har været træner for det danske tennises.

- Hun så lidt hæmmet ud og har nok fået et lille chok. Jeg tror ikke, at der er mere i det. Men det er helt rigtigt at trække sig i stedet for at risikere at forværre skaden. Så er det bedre at koncentrere sig om at blive helt klar til Wimbledon, siger Michael Mortensen.

Det er langt fra et særsyn, at spillere fra top-10 enten trækker sig med en skade eller taber tidligt i turneringen op til en grand slam-turnering.

- Det ser man år efter år. De største spillere har måske allerede tankerne henne på den forestående grand slam-turnering. Det er de store opgaver, hvor de store point er på spil, lyder det fra Mortensen.

Han mener, Wozniacki kunne have valgt at spille en opvarmningsturnering mere forud for Wimbledon.

- Det kunne hun have gjort, da det tager tid at vænne sig til græs efter at have spillet på grus. Men Caroline ved, hvad der er bedst for hende. Jeg er glad for, at hun nåede at få tre hele kampe i Eastbourne, siger Mortensen.

Wimbledon begynder mandag. I første runde skal Caroline Wozniacki møde kineseren Zheng Saisai.

12 kommentarer
Vis kommentarer