Wozniacki i gigantisk fiasko

Caroline Wozniacki smed en sikker føring væk og måtte forlade Australian Open efter et hedeslag, hvor hun uforståeligt lukkede sin modstander ind i varmen

Wozniacki ryger ud af Australian Open i første runde. (Foto: AP)
Wozniacki ryger ud af Australian Open i første runde. (Foto: AP)

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Caroline Wozniacki var helt ovenpå mod verdens nummer 78, den kazakhstanske krudttønde, Yulia Putintseva.

Men foran 6-1, 4-2 gik hun pludselig – og temmelig uforståeligt - kold i heden på Hisense Arena og endte med at tabe de to sidste sæt med 6-7, 4-6.

Dermed leverede hun sin vel nok største grand slam-skuffelse siden nederlaget i første runde af US Open i 2013, hvor hun tabte til rumænske Irina-Camelia Begu, verdens nummer 96, i to sæt.

Og dermed følger hun desværre også en nedadgående stime i Melbourne med en forfærdelig færd fra semifinale i 2011 til kvartfinale, fjerde, tredje, anden og nu første runde. På et spilleunderlag, der ellers burde passe hende perfekt.

Med Melbourne-målmand Thomas Sørensen som interesseret bænkevarmer i Hisense Arena var der ellers længe tale om spil til et mål, mens den 16. seedede stadig viste køligt overblik i knap 40 grader.

Se også: Carolines modstander 'er meget usympatisk'

Men foran 4-2 i andet sæt steg varmen hende åbenbart til hovedet.

Kampen startede helt som ønsket, set gennem danske solbriller. Der var ro på i den ene ende og uro i den anden. Og da Caroline havde servet sig foran, faldt tingene i hak i næste parti.

Det blev langt, og der var fordele til begge sider, men på den tredje, danske breakbold kom der endnu en kazakhstansk fejl. En rigtig stor en af slagsen. Putintseva fik to lette smash og bankede det sidste ud i hegnet.

Dermed var ’Yulias Gavebod’ åbnet, og herfra styrede Wozniacki med klog balance mellem defensiv og offensiv. Høje bolde til modstanderens baghånd trak enten fejl ud eller gav en vinder-mulighed, og foran 3-0 tillod hun sig endda et vellykket ’Federer-sneak-attack’ på modstanderens andenserv.

Herfra var det tydeligt, hvem der var ovenpå i den stegende hede gryde. Wozniacki styrede det meste, brød igen til 5-1 og lukkede sættet efter en halv time via en fejl fra den anden ende.

Og så var der plads til et højlydt, australsk ’wozzie, wozzie, wozzie’ fra tribunen.

I andet sæt tog Caroline det første point med en baghåndsvinder, og kort efter stod hun med to breakbolde. På den anden slog Putintseva sin baghånd ud, og så kom det berygtede temperament til udtryk. Ketsjeren fik en tur i gulvet.

Putintseva er en rigtig matchspoiler, såvel spillemæssigt som verbalt (Foto: AP) Tennis - 17. jan. 2016 - kl. 15:17 Caroline møder krudttønde: Jeg er ved at få styr på mig selv

Så fik hun til gengæld en lille optur. Via en mistimet, dansk forhånd udnyttede hun sin første breakbold i kampen og brød tilbage til 1-1. I næste parti missede Wozniacki hele fire breakbolde, og så kunne Frøken Yulia holde en sand fest for sin føring.

Efterfølgende måtte hun tilkalde fysioterapi til sit venstre ben.

Det hjalp hende dog ikke i de næste partier, som Wozniacki tog rent med en afsluttende vinder på signaturslaget, baghånden ned langs linjen.

Efter 4-2 føring kom der så pludselig et grimt bump på vejen. Foran 4-3 blev Wozniacki således brudt efter at have overvundet hele fire breakbolde. Førsteserven ville ikke i spil, og den sårbare andenserv kom under angreb.

Så fulgte et laaangt og spændende parti mod en modstander, der nu turde spille spillet og fik halet mange marginaler med sig. Og efter flere fordele til hver traf Wozniacki så en helt gal beslutning. Hun gik til net bag et forkølet angrebsslag og blev straffet.

Dermed skulle Wozniacki serve med ryggen mod muren, men det mestrede hun sikkert. 5-5.

Ved 5-6 skulle hun på den igen, og det gik. Tiebreak.

Se også: Nu skal Caroline bare have hovedet med

Pludselig fandt Putintseva sin førsteserv og slog to esser i træk til 4-1. Den føring overvandt Wozniacki aldrig, og hun slog baghånden ud til 3-7.

Spillerne blev bevilget en varmepause, og verdens nummer 78 kom bedst ud fra den. Putintseva turde, hvor Wozniacki tøvede, og hun brød straks.

Så var det Carolines tur til at tilkalde fysioterapeuten. Højrefoden blev tapet ind.

Kort efter var hun bagud 0-2 og hele 0-40 og måtte hive sig op i de svedige hårrødder. Ved 1-2 tilspillede hun sig hele fem breakbolde og efter et par lange, lange løbeture lykkedes det endelig.

Serven blev holdt til 3-2 og med besvær til 4-3. I næste parti havde Putintseva god tid til at placere et nemt smash men sendte det ud til 15-30. Hun genvandt dog fatningen og udlignede.

Foran 30-0 kom Wozniacki bagud 30-40. Hun gik til net, Putinseva lobbede. Bolden tog det yderste af baglinjen til et smerteligt servegennembrud.

Så skulle underhunden bare serve sensationen hjem.

Bagud 15-30 ville Wozniacki gerne have konsulteret Hawkeye men var løbet tør for challenges.

To matchbolde. Den sidste smed Caroline i nettet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

127 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere