Wozniacki klar til en stor sæson

Både Caroline og Piotr Wozniacki tror, at ny planlægning og nye folk kan udløse succes i årets første grand slam

Caroline Wozniacki føler, at hun kommer ud til årets første grand slam i fin form (Foto: AP)
Caroline Wozniacki føler, at hun kommer ud til årets første grand slam i fin form (Foto: AP)

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Fra sit udsigtspunkt i bunden af Top 16 kigger Caroline Wozniacki ved starten af det nye år kun opad og fremad. Med den fortrøstning, som en god forberedelse nu engang giver.

- Jeg ser meget frem mod denne sæson. Kroppen føles fin, så jeg håber på et rigtigt godt år, hvor OL gør det ekstra specielt. Jeg har trænet hårdt, og nu håber jeg så, at resultaterne kommer, sagde hun efter dagens andet træningspas med tjekkiske Petra Kvitova på den anden side af nettet.

- At jeg er i god fysisk form gør meget for mig mentalt. Jeg har det bedre ude på banen og er opsat på at give den en skalle. Jeg føler, jeg kan slå alle.

Se også: Ups, Caroline: Serena venter i Melbourne

For første gang i flere år holder hun turneringsfri i ugen op til årets første grand slam.

- Det har været godt. Jeg har ikke haft de bedste oplevelser i Sydney. Det blæser meget derovre og kan være vildt varmt. Så det var rart bare at komme her, få ro på og prøve at spille på alle banerne, der er lidt forskellige.

- Jeg føler også, at jeg fik rigtig meget med fra Auckland i sidste uge. Jeg fik lidt rust væk og spillet nogle gode kampe. Jeg følte, at jeg ramte bolden godt, og det føler jeg også her.

Se også: Begejstret Piotr: Caroline spillede som Federer

Hendes far og træner føler også, at forberedelserne lægger op til noget godt:

- Caroline har lavet et rigtigt godt stykke arbejde op til sæsonen, og hun er skadefri i øjeblikket, så det er en ny situation. Sidste år var hun fra juni og resten af sæsonen hele tiden småskadet.

- Vi tænkte flere gange på at stoppe for i år, men der var også mange point at forsvare i efteråret.

- Hun tabte tresættere, som hun plejer at vinde. Jeg tror, at Caroline igen kommer ind til en sæson, som hun har gjort tidligere. Hun har nye folk omkring sig og en ny drøm om at vinde noget stort.

Flere eksperter har mistet troen på Caroline, men hun er kun 25, og mulighederne er endnu mange. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Eksperterne ser store muligheder for Wozniacki: Sådan kommer hun tilbage

- Nu har hun også erfaring med disse store turneringer. Hun skal ikke tænke på at være klar til topnavnene, for mange gange, går de ikke videre. Hun skal fokusere på, hvad der skal til for selv at gå videre mod lavere rangerede modstander, siger Piotr Wozniacki.

Også han er spændt på, hvad en friuge vil betyde i en grand slam.

- Caroline har i lang periode trænet fysisk og spillemæssigt øvet små, tekniske detaljer. En turnering er altid hektisk i ugen før. Her har vi en god plan, og hun kan spille med forskellige typer spillere. Hvis det fungerer, vil vi prøve at gøre det samme før French Open.

47 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere