Wozniacki-modstander sex-mobbet af 'badboy'

Trods tidligere status som stortalent har Donna Vekic trukket de største overskrifter udenfor banen efter kæreste-chikane

Donna Vekic blev det ufrivillige offer i Nick Kyrgios' nervekrig mod Stan Wawrinka. Foto: AP
Donna Vekic blev det ufrivillige offer i Nick Kyrgios' nervekrig mod Stan Wawrinka. Foto: AP

Caroline Wozniackis kommende modstander, kroatiske Donna Vekic, blev for nogle år siden udskreget som det helt store, kommende navn, og der var stor medieinteresse, da hun i 2013 som bare 16-årig skulle møde netop danskeren ved Australian Open.

Trods en enkelt WTA-titel er tenniskarrieren stagneret lidt, men til gengæld har hun uforskyldt ramt overskrifter udenfor banen.

Forrige år blev hun nemlig offer for en sjælden omgang dirty talk i gentlemansporten.

Se også: Offer for sex-fornærmelse græd under kamp

Ikke helt uventet var det den notoriske badboy, australske Nick Kyrgios, der åbnede kæften med et angreb, der blev fanget af mikrofonerne på banen under en kamp mod schweiziske Stan Wawrinka, der efter sin skilsmisse havde fundet sammen med den meget unge pige.

- Kokkinakis har knaldet din kæreste. Jeg er ked af at nævne det, lød det med adresse til Kyrgios’ landsmand Thanasi Kokkinakis, som tidligere havde spillet mixeddouble med Donna Vekic.

Senere rystede han på hovedet med følgende bemærkning: ’Tænk at gå i seng med en 18-årig’.

Stan Wawrinka reagerede efter kampen vredt i omklædningsrummet, og Kyrgios blev efterfølgende genstand for fordømmende kommentarer i tenniskredse, ligesom ATP straffede ham med en karantæne.

Også Donna Vekic udtrykte sin frustration:

- Det er ikke let, men jeg prøver at fokusere på min næste kamp, sagde hun til den canadiske avis The Province.

- Jeg har ikke talt med Kyrgios. Men det er meget skuffende, at sådan noget sker i vores sport. Jeg håber ikke, det gentager sig.

Hendes forhold til Stan Wawrinka har dog også visse fordele. Vekic fik således et wildcard til årets første turnering i Brisbane på grund af kærestens agent, Lawrence Frankopan, der samtidig er direktør for en ATP-turnering i Kroatien. Han kunne således bytte ved at tilbyde en australsk spiller et wildcard til den.

Donna Vekic ser i øvrigt frem til et gensyn med Caroline Wozniacki, som hun ikke har mødt siden det klare nederlag i 2013.

- Det bliver fantastisk at møde hende igen. Jeg er helt sikkert mere erfaren i dag, så det vil jeg glæde mig til, siger hun til Ekstra Bladet.

- Jeg vil bare spille mit eget aggressive spil og sørge for at serve godt, for hun er en spiller, der får så mange bolde tilbage.

De to mødes på den største bane, Rod Laver Arena, cirka klokken 03 natten til torsdag.

Se også: Lummer tennis-bandit risikerer karantæne

Se også: Rory taler endelig ud: Derfor droppede jeg Caroline

Se også: Wawrinka har stadig ikke tilgivet Kyrgios

Se også: Midtpunkt i sex-fornærmelsen: Nu sætter hun ord på

9 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere