Wozniacki slap ud af skydetelt: Lever endnu i Singapore

Caroline Wozniacki har stadig en god chance for en semifinale efter en hårdt tilkæmpet sejr i flot kamp mod Petra Kvitova

Caroline Wozniacki lever i Singapore efter sejren over Petra Kvitova. Foto: Roslan Rahman / Ritzau Scanpix
Caroline Wozniacki lever i Singapore efter sejren over Petra Kvitova. Foto: Roslan Rahman / Ritzau Scanpix

SINGAPORE (Ekstra Bladet): Den forsvarende mester, Caroline Wozniacki, lever stadig i sæsonfinalen i Singapore efter en hårdt tilkæmpet sejr over tjekkiske Petra Kvitova med 7-5, 3-6, 6-2.

Det var en vaskeægte vind-eller-forsvind kamp mellem de to tabere fra første gruppekamp, og intensiteten fejlede bestemt ikke noget.

Efterhånden gjorde spillet det heller ikke i en kamp, der blev bedre og bedre, og momentum svingede længe frem og tilbage over nettet.

Men til sidst gjorde danskerens gode fysik udslaget, så hun kunne trække sig ud af tjekkens skydetelt med helbredet i behold.

Hun måtte overvinde en stressfuld start, da hun i egen serv måtte overvinde to breakbolde med hjælp fra et par store fejl fra Kvitova.

Tjekken servede og gik til nettet og udlignede ubesværet, men i hendes næste serveparti fik Wozniacki spillet sig frem til en af de breakbolde, som hun søndag brændte samtlige ti af mod Pliskova. Det skete også denne gang - med en forhånd i nettet.

Caroline fik bedre gang i fødderne gennem de næste partier og fik derfor fundet flere modsvar på Kvitovas tunge spil, og de to fulgtes frem til 4-3.

Så fik danskeren sin næste breakbold – den 12. i Singapore, og denne gang trak hun den hjem med en tung baghånd, der banede vej for en vinklet forhåndsvinder og et fejrende ’come on’.

Så skulle sæsonfinalens første sæt bare serves hjem, og Caroline kom da også frem til sætbold, men efter en netruller fra tjekken, fik hun slet ikke givet sin forhånd hverken fart eller vinkel nok og var derefter kanonføde ved nettet.

Ved 5-5 spillede hun et par for korte bolde, og tjekken spillede sig frem til en breakbold, men en god serv, en linjeslikker og endnu en god serv senere, fik hun partiet trukket hjem.

Og så stod hun med endnu to sætbolde. Kvitova fejlede på nummer to.

Artiklen fortsætter under billedet..

Den danske tennisdarlig vandt kampen i tre sæt 7-5, 3-6, 6-2. Foto: Vincent Thian / Ritzau Scanpix
Den danske tennisdarlig vandt kampen i tre sæt 7-5, 3-6, 6-2. Foto: Vincent Thian / Ritzau Scanpix

Andet sæt startede med forrygende tennis, og tjekken viste, at hun er meget mere end bare en hardhitter. Hun brød straks, men smed så sit eget parti rent på en række fejl. Men så faldt også det tredje break – efter en konsultation hos Hawkeye, hvor millimeterne var på tjekkisk side.

Hun udstødte et gevaldigt brøl, da hun fik holdt serv til 3-1, hvorefter Caroline fik besøg af en fysioterapeut, der forbandt – eller rettere omforbandt - hendes venstre knæ.

Var det en taktisk timeout? I alt fald gik varme Kvitova kold i pausen, og det kostede de næste partier. Bruddet til 3-3 efter et smukt lob fra en trængt Wozniacki.

Men så fandt tjekken tilsyneladende varmen igen og brød med insisterende spil atter engang. Hun holdt serv og brød på sin tredje break- og sætbold.

Caroline Wozniacki fik tænkt sig om i sætpausen, for efter et par pænt konstruerede dueller fik hun trukket momentum tilbage og nettet og brudt.

Foran 2-1 var hun nede med en breakbold, og en blød andenserv blev sendt over til Kvitova, der naturligvis angreb. Men hun gav bolden for meget, og Wozniacki holdt.

Den marginal var vigtig, for nu så energien ud til at sive lidt ud af tjekken, som blev brudt til 1-4, og så var Wozniacki i kontrol.

Dermed lever hun fortsat i årets sæsonfinale.

I aftenens anden kamp i Hvid Gruppe mødes Karolina Pliskova og Elina Svitolina, søndagens to vindere fra første runde.

Hollandsk reserve leverer overraskelse i sæsonfinalen

Japansk tenniskomet besejret i sæsonfinale

Piotr klar i mælet: Det er jo racisme mod os trænere

Ustyrlige Clara Tauson ydmyger finalemodstander i Japan