Wozniacki uddelte øretæver i Paris

Efter et tæt, første sæt, satte Caroline Wozniacki sig på amerikanske Danielle Collins og skal nu op mod spansk servekanon

Caroline Wozniacki er sikkert videre til anden runde i French open. Foto: Thomas Samson/AFP/Ritzau Scanpix
Caroline Wozniacki er sikkert videre til anden runde i French open. Foto: Thomas Samson/AFP/Ritzau Scanpix

PARIS (Ekstra Bladet): Caroline Wozniacki er i anden runde af French Open efter en indledende sejr over amerikanske Danielle Collins, som hun efter et tæt første sæt fik tæmmet i det andet.

Sejrscifrene kom til at lyde på 7-6 (2), 6-1.

Nøjagtigt som frygtet var den 24-årige modstander lidt af mundfuld fra start efter sin fine forsommer med semi- og kvartfinale i Miami og Indian Wells. Hun tøjlede tilmed sin aggressivitet i det meste af første sæt, men i det næste satte den mere rutinerede dansker sig fuldstændigt på verdens nummer 44.

Kampen startede, som det lidt for ofte gør for danskeren, med at hun smed sin serv, da hendes aggressive modstander lukkede med en slagflugtning med forhånden. Men som det også tit er set, svarede Wozniacki straks igen. Hun brød rent tilbage.

Herfra så det ud til, at hun havde fået tiltvunget sig et lille overtag i den ret velspillede kamp, men da hun ved 2-2var foran 40-15 i egen, gik klappen ned. Et par dårlige beslutninger med en forkølet stopbold og en afsluttede dobbeltfejl betød nyt, amerikansk break.

Det blev vekslet kort efter på en amerikansk dobbeltfejl, og så servede Wozniacki sig sikkert på 4-3 i en kamp, hvor modstanderen ikke bare satsede men også forsøgte at spille taktisk med via høje bolde.

Amerikaneren udlignede forholdsvis let og kom også foran 30-0 i Carolines næste serveparti, ligesom hun fik en breakbold efter endnu en dansk dobbeltfejl. Men så gravede verdens nummer to dybt med en dyb slice og et efterfølgende servees.

De to måtte ud i en tiebreak, og her blev rutinen afgørende. Et hurtigt minibreak til 2-0 og et sidebytte ved 4-2. Danskeren tog det næste, meget afgørende minibreak med en baghåndsvinder og servede derefter sættet i hus.

Hun tog den mentale medvind med sig ind i andet sæt, hvor Collins begyndte at oversatse i sit indledende serveparti. Wozniacki brød rent, og hun gjorde det igen til 3-0 mod en stadig mere frustreret modstander.

Danskeren benyttede i andet sæt stadig flere høje bolde, og det frustrerede amerikaneren, der ikke kunne komme til at sætte fart i bolden.

Foran 4-1 kom der en anelse slinger i valsen, og Collins øjnede formentlig sin sidste chance, men Wozniacki fik lukket partiet og kastet den i gruset.

Efter et par susende servereturneringer med baghånden stod Caroline efter halvanden times spil med en matchbold, men den blev formøblet med en diagonal forhånd lige udenfor stregen.

Den næste tog hun hjem, da hun så, at amerikanerens bold var ude over baglinjen og fik dommeren ned og bekræfte.

I anden runde, formentlig onsdag, møder Caroline Wozniacki spanske Georgina Garcia Perez, der server, som en hest sparker, men som bør kunne tæmmes af danskeren.

 

 

Stanislas Wawrinka måtte forlade French Open allerde i første runde. Foto: Christophe Ena/AP/Ritzau Scanpix Tennis Tidligere vinder overraskende ude af French Open

Venus Williams' deltagelse i French Open blev kun en fransk visit. Foto: AP Tennis Chok! Venus færdig i French Open

39 kommentarer
Vis kommentarer