Wozniacki ydmyget og færdig i Australien

Den niendeseedede Johanna Konta var for stor en mundfuld for den danske tennisstjerne

Caroline Wozniacki gik helt ned mod JoHanna Konta. Foto: AP
Caroline Wozniacki gik helt ned mod JoHanna Konta. Foto: AP

Tredje runde blev endestationen for tennisspilleren Caroline Wozniacki i årets første grand slam-turnering, Australian Open.

Danskeren tabte tidligt lørdag morgen dansk tid 3-6, 1-6 til den niendeseedede brite Johanna Konta.

Se også: Undertippet russer slår favoritten i Melbourne

Den 26-årige dansker holdt sin serv frem til 3-3 i første sæt, men det var tydeligt, at hun skulle kæmpe betydeligt hårdere for pointene end sin modstander.

Det blev heller ikke denne gang, Caroline Wozniacki vandt en Grand Slam. Her gratulerer hun Johanna Konta med sejren. Foto: AP
Det blev heller ikke denne gang, Caroline Wozniacki vandt en Grand Slam. Her gratulerer hun Johanna Konta med sejren. Foto: AP

I Wozniackis fjerde serveparti gik det så galt. Konta brød til 4-3, og herfra stod der Konta på det hele.

Mens briten problemfrit holdt sin egen serv, kæmpede Wozniacki i de fleste af sine servepartier - hver gang til ingen verdens nytte.

Fra Wozniacki kom foran med 3-2 i første sæt, tog Johanna Konta ikke færre end ni partier på stribe, indtil det stod 5-0 i andet sæt.

Modløsheden stod malet i øjne og kropsattitude hos den frustrerede dansker, som dog trods alt undgik et æg i andet sæt. Hun holdt serv til 1-5.

Eftersom Wozniacki ikke havde tilspillet sig en eneste breakbold mod den stærkt servende Konta i hele kampen, lå et stort comeback ikke lige for. Og det kom da heller ikke.

Den niendeseedede brite servede andet sæt hjem med suveræne 6-1, og så var grand slam-drømmen i Melbourne slukket for den 17.-seedede dansker.

Forskellen på de to var også udtalt i stort set alle statistikker fra kampen. Blandt andet leverede Konta hele 31 vinderslag, mens Wozniacki kun præsterede seks.

Briten møder i næste runde russeren Ekaterina Makarova, som overraskende besejrede slovakken Dominika Cibulkova i tre sæt. Cibulkova var sjetteseedet i turneringen.

Makarova og Konta mødtes også i Australian Open sidste år, hvor det efter en maratondyst endte med en sejr til briten efter 8-6 i tredje og afgørende sæt.

Serena Williams er også videre til fjerde runde i Melbourne efter en sikker sejr med samme cifre som Johanna Konta - dog i omvendt rækkefølge.

Amerikaneren Nicole Gibbs kunne ikke hamle op med Williams' råstyrke, og den seksdobbelte Australian Open-vinder vandt sikkert med 6-1, 6-3.

I næste runde venter tjekken Barbora Strycova.

Se også: Caroline topper vigtig statistik

Se også: Polsk tennisstjerne ryger ud af Australian Open

Se også: Sjælden oplevelse for Wozniacki: Møder den kvindelige Jason Bourne

131 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere