Wozniackis absurde optakt: Pludselig skred træneren

- En helt grotesk situation, mener Piotr Wozniacki om den morgen i New York, hvor Carolines træner, David Kotyza, tjekkede ud

Der findes meget få fotos af David Kotyza, Piotr og Caroline Wozniacki sammen, og der kommer formentlig ikke nye til. Foto: All Over Press
Der findes meget få fotos af David Kotyza, Piotr og Caroline Wozniacki sammen, og der kommer formentlig ikke nye til. Foto: All Over Press
Følg Tennis

Deres samarbejde kom særdeles skidt fra start, da Caroline Wozniacki efter få timer på træningsbanen løb ind i en langvarig ankelskade.

Men afslutningen på samarbejdet med den tjekkiske træner David Kotyza blev om muligt endnu mere absurd, forklarer Carolines far – og nu igen træner – Piotr Wozniacki.

Tjekken var således som aftalt mødt frem i New York for at coache Caroline under årets sidste grand slam, US Open.

- Det var en helt grotesk situation, fortæller Piotr Wozniacki.

- De trænede sammen en enkelt dag, men næste dag til morgenmaden fortæller David, at han ikke kan fortsætte på længere sigt. Af hensyn til sin nye familie (kone og barn på knap tre år, red.) vil han ikke være så meget væk hjemmefra.

- Han vil kun være træner hjemme i Tjekkiet og måske en gang i mellem tage en tur ud med en tjekkisk spiller. Han siger, at han har tænkt meget natten over og også talt med sin kone om det, og han undskylder meget.

Piotr: Caroline var heeelt vildt nervøs

I stedet for at lade ham blive i New York til en sidste turnering bad Piotr Wozniacki tjekken om at – tjekke ud. Og han er ikke ret godt tilfreds med forklaringen.

- Det er lidt billigt. Jeg har også givet ham chancen for at tage sin kone og barn med til Monaco, når han skulle træne Caroline. Jeg har ikke blandet mig i noget. Han har været boss hele tiden. Jeg var bare far.

- Men nu skal det være slut med trænere udefra. Nu skal Caroline ikke igennem flere af den slags forløb. Nu bliver jeg som træner for hende.

Piotr om ny træner: Det er ham vi har ventet på

David Kotyza forklarede ellers til Ekstra Bladet ved sin tiltrædelse i april, at han var helt klar over, hvilket job han gik ind til, og at han havde fået en deltids-aftale, som passede fint med hans nye familieliv.

David Kotyza, der efter sin afrejse har sendt en undskyldende mail til familien, føjer sig til en række af trænernavne, som har forladt Team Wozniacki i utide. 

Mød Carolines nye træner: Derfor bliver det ikke et fuldtidsjob

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+