Wozniackis vigtige uge: Seedning på vippen

Caroline Wozniacki har fået en fin lodtrækning i Auckland, men hun skal også gå langt for at blive seedet til Australian Open

Caroline Wozniacki skal pointmæssigt jagte sin egen skygge fra sidste år, hvor hun nåede semifinalen i Auckland. Foto: AP
Caroline Wozniacki skal pointmæssigt jagte sin egen skygge fra sidste år, hvor hun nåede semifinalen i Auckland. Foto: AP

ASB Classic er en klassisk opvarmningsturnering til Australian Open. Men for Caroline Wozniacki kan den komme til at betyde meget mere.

Den kommende uge afgør nemlig, hvordan hun bliver seedet til årets første grand slam, Australian Open, der serves i gang 16. januar.

I skrivende stund er danskeren lige netop blandt de 16 seedede, der ikke kan møde hinanden i den første uge i Melbourne, for selv om hun kun er ranglistens nummer 19, så er tre foranliggende konkurrenter væk. Viktoria Azarenka har netop født, Petra Kvitova er såret efter et knivoverfald, og Madison Keys ude med en håndledsskade.

Wozniacki befinder sig dog på en knivsæg, for hun nåede sidste år semifinalen og tjente 110 point i Auckland, og hendes nærmeste konkurrenter, Barbora Stycova og Samantha Stosur er ikke mange point bag hende.

Til gengæld har danskeren fået en fornuftig lodtrækning på New Zealand, hvor hun i første runde møder sin nye veninde fra millliardæren Richard Bransons private ø Necker Island i det caribiske hav, Nicole Gibbs.

Hun har ikke tidligere mødt den 23-årige amerikaner, der er verdens nummer 89. I anden runde venter formentlig nummer 90, ligeledes amerikanske Varvara Lepchenko, som Wozniacki indbyrdes fører 4-1 imod.

Kvartfinalen kan byde på et gensyn med russeren Anastasia Pavlyuchenkova, verdens nummer 27, som Wozniacki tidligere har haft et godt tag på (5-1), og så vil der i tilfælde af dansk succes være lagt op til lidt af en knallert i semifinalen.

Her venter ifølge seedningen Venus Williams, som er den eneste aktive topspiller, Wozniacki aldrig har slået (0-7). En tiltrængt skalp kan bane vej til en finale mod Serena Williams (1-10).

Om Caroline Wozniacki er glad for sin lodtrækning vides ikke, men nytårshumøret fejler tilsyneladende ikke noget på den anden side kloden, som hun viser her:

Ugen efter er Caroline Wozniacki tilmeldt den noget større turnering i Sydney, men her er det for sent at hente point til rangliste og seedning.

Caroline Wozniacki har det svært mod Williams-søstrene. Her har hun tabt finalen i US Open til Serena i 2014. Foto: AP Tennis Caroline om Serena: Nu er det min tur til at vinde

Tennis Caroline blev glemt i nyforlovet Serenas slipstrøm

Michael Mortensen forudser en meget stor sæson for Caroline Wozniacki, mens Tine Scheuer tager lidt flere forbehold. Foto: AP Tennis Konkurrenter i dopingkarantæne og på barsel: Caroline kan gå i top-tre

Caroline Wozniacki har tjent over 150 millioner kroner i rene præmiepenge. Senest vandt hun en turnering i Hongkong, og selvfølgelig er sponsorer som Rolex og Adidas med på billedet. Foto: AP Sport Pengenes Top 20: Caroline giver stadig drengene baghjul

1 kommentar
Vis kommentarer