Tilbage på toppen efter otte års pause: Lisa Lents ny verdensmester

Lisa Lents er sammen med sin makker blevet verdensmester efter otte års pause fra konkurrencer

Lisa Lents og makkeren Kim Nedergaard er verdensmestre i beach-taekwondo Foto: Lents Taekwondo
Lisa Lents og makkeren Kim Nedergaard er verdensmestre i beach-taekwondo Foto: Lents Taekwondo

31-årige Lisa Lents med fortid som Miss Danmark og Vild med Dans-deltager er tilbage på verdensscenen i taekwondo og har efter otte års konkurrencepause vundet VM-guld.

Fredag aften blev hun sammen med makkeren Kim Nedergaard fra Skive verdensmester i beach-taekwondo efter finale-sejr mod Na Zhang og Zhongmin Guo fra Kina.

- Jeg er meget overvældet og taknemmelig over sejren til Beach VM 2018 i går og de øvrige medaljer. Det er aldrig nemt at møde modstandere fra de asiatiske lande, specielt i en finale, så det føles ekstra godt at vinde over Kina, skriver Lents i en mail til Ekstra Bladet.

Lisa Lents med dannebrog om sig til VM på Rhodos. Foto: Lents Taekwondo
Lisa Lents med dannebrog om sig til VM på Rhodos. Foto: Lents Taekwondo
 

Lents er tidligere junior-verdensmester, europamester, 15-dobbelt nordisk mester, 20-dobbelt danmarksmester og har vundet 160 nationale og internationale titler i den traditionelle form for taekwondo.

Ved beach-VM konkurreres der i forskellige discipliner såsom Individuel, Synkron, Par, Freestyle til musik, samt diverse discipliner med gennembrydning af brædder. Lents og Nedergaard har vundet for par over 30 år.

- Jeg har holdt konkurrencepause i otte år og har kun haft tre mindre stævner op til, så der har selvfølgelig været masser af pres på og nerver. Når man har vundet så meget gennem tiden, lægger man ekstra pres på sig selv, og der er selvfølgelig også nogle forventninger til én, lyder det fra Lents.

- Jeg kan godt mærke at jeg ikke er 18 år længere, men 31, så kroppen skal lige følge med, derfor har det været en udfordring mentalt, forklarer Lents.

- Taekwondo har været min store passion, siden jeg var barn, så det her betyder selvfølgelig utroligt meget for mig. Der blev i hvert fald fældet nogle glædestårer i går, og jeg var meget rørt!  Jeg har en kæmpe nationalfølelse, og det føltes meget stort at endnu en gang stå med det danske flag på medaljeskamlerne og gøre Danmark stolt, lyder det fra Lents.

Artiklen fortsætter under billederne

Det blev til dansk guld foran Kina, mens Spanien og Bulgarien vandt bronze. Foto: Lents Taekwondo
Det blev til dansk guld foran Kina, mens Spanien og Bulgarien vandt bronze. Foto: Lents Taekwondo

Lents har også sølv med hjem - her blev de kun slået af et andet dansk hold. Foto: Lents Taekwondo
Lents har også sølv med hjem - her blev de kun slået af et andet dansk hold. Foto: Lents Taekwondo
 

Ved VM blev det også til sølv for Lents i kategorien 'Dame Synkron 18+' sammen med makkerne Liv Panholm og Charlotte Pedersen efter at have slået England. Endelig blev det til bronzemedalje i 'Individuel Damer U40', hvor en englænder løb af sted med sejren.

Udover den genoptagede taekwondo-karriere har Lents i øjeblikket travlt med arbejde, nyt studie som kostvejleder og personlig træner, jobbet som landstræner i Island, elitetræner i Gladsaxe, international dommer, og diverse tv-projekter, ligesom hun er arrangør og direktør for Miss Danmark 2018.

Lisa Lents er også blevet belønnet med en udtagelse til World Taekwondos officielle opvisningshold, hvor hun er blevet tilbudt en fast plads på holdet blandt 20-30 koreanere. Også den dobbelte danske VM-guldvinder Annaline Søeberg er udtaget til det hold, der tidligere har lavet opvisninger til åbningsceremonier i forbindelse med EM, VM og OL.

Det danske hold kommer foreløbig hjem med 17 medaljer. Foto: Lents Taekwondo
Det danske hold kommer foreløbig hjem med 17 medaljer. Foto: Lents Taekwondo
 

Danmark har foreløbig vundet 17 medaljer - heraf fire guld - ved verdensmesterskaberne, der afsluttes lørdag. Dermed bliver Danmark sammen med Thailand og Finland de mest vindende nationer på stranden på Rhodos.

Taekwondo bliver dyrket af over 20 millioner på verdensplan og regnes for at være den mest udbredte kampsport i verden.

Læs her, hvordan det gik med en anden Vild med dans-deltager:
Sophie Fjellvang-Sølling er forsvundet fra tv-rampelyset og nu kan du få hende som tandlæge. Foto: Jonas Olufson Sport og Spil Ski-stjernen Sophie i karriereskift: Få mig som tandlæge

Lindsey Vonn har fået fingrene i endnu en sportsstjerne. Foto: All Over Skisport - 27. apr. 2018 - kl. 12:19 Hed flirt: Lindsey Vonn scorer ny sportsstjerne

Se også: Raser mod model-billederne: - Det her er pinligt

17 kommentarer
Vis kommentarer