Top 10: Danmarks bedste spillere i FIFA 16

I går udkom EA med det nyeste spil i FIFA serien, FIFA 16. Her er de 10 bedste danskere i det nye spil

Eriksen er den dansker, der klarer sig bedst i det nye FIFA-spil. (Foto: AP)
Eriksen er den dansker, der klarer sig bedst i det nye FIFA-spil. (Foto: AP)

Så er spillet alle har ventet endelig på banen. FIFA 16 er udkommet i Europa, og derfor har Ekstra Bladet kigget nærmere på det populære spil.

Hvem er bedst? Hvordan rangerer de danskerne, og hvad er egentlig nogle af de nye ting, spillet byder på?

Blandt de revolutionerende nye ting er, at der er kommet kvindelandshold med. Aldrig før har der været mulighed for at være kvindelig fodboldspiller i FIFA.

Desuden er der kommet en ny Ultimate-spillemåde, hvor man kan spille som draft. I Ultimate kan du købe spillere fra alle hold og sammensætte dit helt eget superhold. Pengene til spillerne tjener du ved at spille og vinde kampe. Med draft kommer du med i en turnering, hvor du spiller mod andre online med deres draftede hold. I draft betaler du for at dyste mod andre og får muligheden for at vælge spillere fra en pulje af fem spillere per position.

Tommy Kjærsgaard lykønsker August Rosenmeier efter danmarksmesterskabstitlen i FIFA blev sikret. (Foto: EB)
Tommy Kjærsgaard lykønsker August Rosenmeier efter danmarksmesterskabstitlen i FIFA blev sikret. (Foto: EB)

En af dem, der har prøvet det nye FIFA 16, er Viasats kommentator Tommy Kjærsgaard. Han siger følgende om forskellen på det nye og gamle:

- Spillet er blevet langsommere og mere realistisk. Man kan ikke bare løbe forbi alle modstanderne med en spiller mere. Man skal spille sig frem til chancer. Det er mere fokus på pasninger og driblinger, og mindre på fart og fysik, siger kommentatoren i et klip TV3 Sports hjemmeside.

De bedste danskere
FIFA giver spillerne deres ’overall rating’ ud fra vurderinger af deres individuelle færdigheder- herunder styrke, teknik, hurtighed og meget mere.

De tre bedste spillere på årets udgave af spillet er Luis Suarez, der scorer 90 ud af maksimum på 99, Cristiano Ronaldo (93), og Lionel Messi (94). Men hvem er Danmarks bedste?

Top 10 listen inkluderer ikke de danskere, som er blevet vurderet værdige til et såkaldt ’legende kort’. De spillere som får ’legende kort’ er nogen af de bedste i fodboldhistorien. Danmark har tre legender, Brian Laudrup (88), Michael Laudrup (89), og Peter Schmeichel (90).

10: Martin Braithwaite, Toulouse, 76
Den hurtige Toulouse-spiller er Danmarks bedste angriber for andet år i træk (Bendtner er med 75 ikke god nok til listen). Braithwaite er en af de hurtigste danskere i spillet. Riza Durmisi og Henrik Dalsgård er ligeså hurtige.

9: Anders Lindegaard, West Bromwich Albion, 77
Anders Lindegaard er vurderet til at være den bedste danske målmand i år. Han overgår dermed landsholdskeeper og målmandskollegaen Kasper Schmeichel med to.

8: Daniel Wass, Celta Vigo, 77
Frispark er Daniel Wass’ bedste stat i år. Han er den sjettebedste spiller i La Liga på frispark.

7: Jannik Vestergaard, Werder Bremen, 77
Jannik Vestergaard er den bedste dansker i Bundesligaen i FIFA. Han er sammen med Assani Lukimya den spiller i Bundesligaen vurderet med mest styrke.

6: Victor Fischer, Ajax, 77
Danmarks bedste kant er Viktor Fischer, bedømmer EA. Fischers bedste stat er driblinger som er 85 ud af 99.

5: Jores Okore, Aston Villa, 77
Jores Okore er Danmarks hurtigste midterforsvar i det nye spil. Han er den næsthurtigste midterforsvarer i Premier League.

4: Michael Krohn-Dehli, Sevilla, 78
Krohn-Dehlis afleveringer er hans specialitet i spillet. Han er den bedste dansker i La Liga.

3: Daniel Agger, Brøndby, 80
Den eneste spiller fra Superligaen på top 10 listen. Daniel Agger er fem point bedre end den næstbedste spiller i Superligaen, Nicolai Jørgensen.

2: Simon Kjær, Fenerbahce, 81
Simon Kjær er vurderet til Danmarks bedste forsvarsspiller. Han har de højeste defensive stats af alle i den bedste, tyrkiske række Süper Lig.

1: Christian Eriksen, Tottenham, 83
Eriksen er Danmarks bedste spiller i FIFA for tredje år i træk. Det er Eriksens tekniske færdigheder, der er hans bedste. Han er den næstbedste spiller på frispark i Premier League. Memphis Depay er den bedste.