Tragedie rammer stor begivenhed: Opgiver at finde forsvundet deltager

En mand er forsvundet efter at være faldet over bord under Volvo Ocean Race

John Fisher fra Southampton i England faldt over bord og har ikke været til at finde. Foto: Konrad Frost/Volvo Ocean Race
John Fisher fra Southampton i England faldt over bord og har ikke været til at finde. Foto: Konrad Frost/Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race er blevet ramt af en tragisk ulykke.

Den 47-årige englænder John Fisher faldt mandag eftermiddag over bord under kapsejladsens syvende afdeling, og seneste melding lyder, at man efter 12 timers intens eftersøgning har opgivet af finde den forsvundne mand.

Det oplyser ejerne og sponsorerne af Fishers Team Sun Hung Kai på deres Facebook-side ifølge TV2.

'Vi er knuste over nyheden, der involverer vores besætningsmedlem John Fisher, der faldt over bord i en ulykke mandag eftermiddag lokal tid. Besætningen har kæmpet i ekstreme forhold i det sydlige ocean, og denne tragedie er hjerteskærende'

'Besætningen gjorde alt, hvad de kunne for at finde John, hvilket omfattede en intens eftersøgning i stormlignende forhold. Nu, hvor vejrudsigten forværres, og natten falder på, har holdet taget den vanskelige beslutning at søge mod land 1930 kilometer væk i Sydamerika', lyder det med henvisning til, at man ikke længere leder efter den 47-årige brite.

Med beskeden forventer man dermed ikke længere at kunne finde manden i live, hvorfor man også sender tanker til familien. Det skal dog bemærkes, at arrangørerne endnu ikke erklæret, at eftersøgningen er standset.

Også i januar faldt et besætningsmedlem fra samme båd over bord, men ved den lejlighed lykkedes det at få reddet manden op på båden igen.

Faldt over bord 2200 kilometer fra land
John Fisher faldt ifølge meldingerne over bord hos teamet Sun Hung Kai/Scallywag vest for Kap Horn og mere end 2200 kilometer fra land.

Ifølge arrangørernes opdatering klokken 03:00 dansk tid, var chancerne for at finde den 47-årige mand i live ikke gode.

- Vejret i området forventes at blive væsentligt forværret i de kommende timer. Vi erkender, at chancen for en succesfuld redningsaktion er for nedadgående med den dårlige vejrudsigt og med mørket en time væk, lød den pessimistiske melding, der altså nu er blevet bekræftet af teamets ejer.

De øvrige besætningsmedlemmer på Sun Hung Kai/Scallywag skulle alle være i sikkerhed.

Syvende afdeling af Volvo Ocean Race sejles fra Auckland i New Zealand til Itajai på den brasilianske østkyst.

Watt om Haas-katastrofe: - Det var ikke mekanikerens skyld

Se det absurde bommert-hattrick: Tæt på Superligaen efter selvmål-show

Allan Simonsen om død fodbold-legende: Det kunne være sket for mig