TV: Her sætter han ny verdensrekord i udspring

Med et udspring fra 58,8 meters højde forbedrede Laso Schaller den hidtidige rekord med en halv meter

Med et spring fra 58,8 meters højde har østrigsk-brasilianske Laso Schaller sat en ny verdensrekord i udspring fra højde.

Dermed slår han tjekkiske Rudolf Boks 18 år gamle rekord på 58,28 meter.

Vovehalsen valgt Cascata del Salto-vandfaldet nær byen Maggia i det sydlige Schweiz til at udføre springet fra, men at udvælge at passende udspringssted var kun begyndelsen.

Til sammenligning er det skæve tårn i Pisa kun 56,7 meter højt, så af hensyn til sikkerheden skulle springet forberedes grundigt.

(Artiklen forsætter under billedet)

For at komme ordentligt fri af klipperne, byggede Schaller og hans hold først en udspringsplatform.

Derefter blev landingsstedet grundigt undersøgt under overfladen, før seks tryktanke med luft blev placeret strategisk under vandet. Tankene udledte luftbobler der hvor man forventede at Laso Schaller ville lande, og de skulle dermed hjælpe til at bryde vandoverfladen og gøre landingen blødere.

Endeligt blev det frie fald afprøvet ved at kaste sten i vandet. Stenene hjalp til at forudsige hvor Schaller ville lande, og hvor længe han ville være i luften.

Selvom hoppet fra 58,8 meters højde er en verdensrekord, var Laso Schaller ikke særligt nervøs inden.

- Så snart man kommer over 25 meter begynder det hele at føles ens og se ens ud. Den eneste forskel er hvor længe man hænger i luften, fortæller Laso Schaller til Red Bull.

Udspringet sikrede ham tre sekunders frit fald, inden han ramte vandet med 119 kilometer i timen.

Schaller ramte i øvrigt forbi området med luftboblerne, og trods en god landing slap han dermed ikke for en mindre skade.

Ifølge Red Bull gik Schallers højre ben og hofte nemlig af led ved landingen. De satte sig dog hurtigt på plads igen, og efter et kort hvil på en båre mens han blev efterset af en læge, lyste Laso Schallers ansigt op i et stort smil.

Dermed vidste alle at han var ok, og at han lige havde sat en ny verdensrekord.

I Norge afholder de et årligt VM i 'døds-udspring'. Se hvordan det går for sig herunder:

I Danmark må vi nøjes med det årlige Red Bull Cliff Diving Championship. Se højdepunkter fra årets udgave herunder:

1 af 2 
2 af 2 
6 kommentarer
Vis kommentarer