Ulykke lammer dobbelt verdensmester

Australieren Sam Willoughby, der også har vundet OL-sølv, kommer muligvis aldrig til at gå igen

Den dobbelte verdensmester i BMX Sam Willoughby er lammet fra hofterne og op efter en træningsulykke. Foto: AP/Patrick Semansky.
Den dobbelte verdensmester i BMX Sam Willoughby er lammet fra hofterne og op efter en træningsulykke. Foto: AP/Patrick Semansky.

Den tidligere verdensmester og OL-sølvvinder i BMX Sam Willoughby ligger lammet fra brystet og ned efter en træningsulykke for næsten to uger siden i USA.

Det oplyser hans familie ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ved ulykken på en bane i San Diego 10. september styrtede den 25-årige australier og blev umiddelbart efter ulykken opereret for brud på en ryghvirvel, der har trykket rygraden.

- Heldigvis gik operationen godt nok til at lette trykket fra hans rygsøjle, så en ny operation ikke er nødvendig, oplyser familien i en pressemeddelelse udsendt af det australske cykelforbund, Cycling Australia.

- På nuværende tidspunkt kan Sam dog stadig ikke bevæge sig fra brystet og ned, men han har genvundet evnen til at bevæge armene, hedder det videre.

Sam Willoughby brød igennem i BMX-sporten, da han blev juniorverdensmester i 2008 og 2009. I 2012 blev han verdensmester for seniorer og vandt sølv ved OL i London.

To år senere stod han igen øverst på skamlen ved VM. Ved OL i Rio de Janeiro i sidste måned blev han nummer seks i finalen.

Sam Willoughby skal nu overføres til et rehabiliteringscenter, hvor der venter ham en lang genoptræning for at forsøge at genvinde evnen til at gå

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.