Ungt dansk hold tager flot EM-guld i mix-stafet

Fire danske triatleter har vundet EM i mix-stafet. En disciplin, der er på programmet ved OL i Tokyo i 2020

Andreas Schilling var med til at vinde EM i mix-stafet. Arkivfoto: AP
Andreas Schilling var med til at vinde EM i mix-stafet. Arkivfoto: AP

Det blev til et forrygende og overraskende dansk resultat, da der søndag blev afholdt mix-stafet ved triatlon-EM i den østrigske by Kitzbühel.

Her vandt de fire danske triatleter således guldmedaljerne i mix-stafet foran stærke modstandere som Frankrig og Rusland, der blev toer og treer.

Det var et ungt dansk hold, der leverede det store resultat.

Holdet bestod af junioren Anne Holm, seniortriatleten Andreas Schilling, ungdom B-triatleten Sif Bendix Madsen og U23-triatleten Emil Deleuran.

Ved mix-stafetten skal de fire triatleter hver især igennem 250 meter svømning, 5 kilometer cykling og 1,8 kilometer løb.

Disciplinen er kommet på OL-programmet, hvilket betyder, at der skal dystes i mix-stafet, når de olympiske lege afholdes i Tokyo i 2020.

Ved søndagens løb var det Emil Deleuran, der var fjerde mand i stafetten, og det lykkedes ham lige præcis at holde både Frankrig og Rusland bag sig.

Og det glæder Dansk Triatlon Forbunds formand, Mads Freund.

- Hvilken magisk dag i Kitzbühel for dansk triatlon.

- Straks efter, at mix-stafet er annonceret som en ny olympisk disciplin, vinder Danmark EM guld – og så med to juniorer på holdet. Tak for en historisk bedrift til Sif, Andreas, Anne og Emil, siger han ifølge triatlon.dk.

Se også: Danmark i ny storsejr: Letland var et let land

Se også: Cykel-festen fortsætter: Dansk OL-helt med kæmpe bedrift i stort etapeløb

På blot 14 måneder har Jan Bech Andersen rejst sig fra et ødelæggende Oscar-gate til et genrejst Brøndby. Foto: Rune Aarestrup/Polfoto Sport og Spil Jan Bech: 2013 var en nærdødsoplevelse i Brøndby

0 kommentarer
Vis kommentarer