Vanvittige scener: 13 spillere udvist i voldsorgie

En VM-kvalifikationskamp mellem Australien og Filippinerne løb fuldstændig af sporet

Basketball er ikke ligefrem kendt som den sportsgren i verden med mest hård, fysisk kontakt. I hvert fald ikke under normale omstændigheder.

Men normale omstændigheder blev i den grad skubbet til side, da Australien og Filippinerne tørnede sammen i en kvalifikationskamp til næste års VM-slutrunde.

Australien var ellers i fuld gang med at køre en stensikker sejr hjem, da der udbrød en voldsom ballade med fire minutter tilbage af tredje periode. En hård filippinsk tackling satte gang i et voldsomt slagsmål, der både indeholdt slag, spark og kast med en stol.

13 spillere blev smidt ud, men kampen fortsatte alligevel, indtil værterne fra Filippinerne løb tør for spillere. På det tidspunkt førte Australien 89-53, som også blev kampens resultat, skriver ESPN.

Balladen fik desuden Australiens landshold til at rejse tidligere hjem end planlagt af frygt, oplyser Anthony Moore fra det australske basketballforbund.

- Spillere og trænere frygtede for deres fysiske sikkerhed. Så stort var problemet. Nathan Sobey (en australsk spiller, red.) blev overfaldet. Der er ikke andre ord for det. Han blev overfaldet af en fan og fik en stol kastet efter sig.

Flere fans invaderede banen i forbindelse med episoden, og det tog godt og vel 30 minutter, før spillet kunne genoptages.

Det internationale basketballforbund (FIBA) har varslet, at de vil åbne en disciplinærsag. Sandsynligvis med straf til begge lande for spillernes voldelige opførsel.

Du kan se de vanvittige scener i tv-klippet øverst i artiklen.

Uhyggelig VM-advarsel: Russiske fans sætter ild til stadion

Vold, blod og brand: Politiet afbrød vildt lokalderby

Manager-eksperten: Sådan går du hele vejen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.