VM-bronze sender stort dansk sejlsportshåb til OL

Anne-Marie Rindom formåede ikke genvinde VM-titlen, men sejleren kan trøste sig med VM-bronze og en OL-plads

Anne-Marie Rindom tog onsdag VM-bronze og sikrede sig samtidig OL-billet. (Foto: AP)
Anne-Marie Rindom tog onsdag VM-bronze og sikrede sig samtidig OL-billet. (Foto: AP)

Det blev ikke til en gentagelse af sidste år VM-triumf, men sejleren Anne-Marie Rindom har alligevel en del at glæde sig over.

Den 24-årige dansker sejlede sig sent onsdag til bronze i Laser Radial ved VM i Mexico, og bagefter var der en ekstra belønning.

Anne-Marie Rindom er nemlig sikret en plads ved sommerens OL i Rio de Janeiro, da det nu står klart, at hun slutter foran landsmanden Sarah Gunni i den danske OL-udtagelsesserie. Gunni sluttede på en samlet 13.-plads ved VM.

Det er anden gang, at Rindom skal repræsentere Danmark i forbindelse med et OL.

For fire år siden blev det til en 13.-plads i London, men i Rio er der forventninger om, at hun kan kæmpe med om medaljerne.

Anne-Marie Rindom fik en skidt start på VM i Mexico med en 27.-plads i den første sejlads, men danskeren sejlede sig op.

I de resterende 12 sejladser sluttede hun på placeringer mellem to og otte, hvilket betød, at hun dag for dag rykkede op i den samlede stilling. Før de to afsluttende sejladser lå Rindom på fjerdepladsen.

VM-guldet gik til briten Alison Young, mens amerikaneren Paige Railey tog sølvet.

Marie Thusgaard og Ida Marie Baad knækkede masten. De skulle måske, som Maiken og Anne-Julie Foght Schütt, have monteret en badebold som sikkerhedsforanstaltning. (Foto: Mikkel Berg Pedersen) Anden sport Badebold i masten hjælper danske VM-sejlere til tops

René Holten på scenen med Kronprins Frederik. (Foto: Claus Bonnerup) Anden sport Her er Årets Sportsnavn i Danmark

1 kommentar
Vis kommentarer