Wada: 736 dopingprøver mislykket i Rusland

Få dage før russiske atleters OL-skæbne afgøres, fremlægger Wada høje antal af mislykkede prøver i Rusland

WADA har ført haft problemer med at indsamle dopingprøver. På billedet er det kinesiske urinprøver, der indsamles af WADA (Foto: AP)
WADA har ført haft problemer med at indsamle dopingprøver. På billedet er det kinesiske urinprøver, der indsamles af WADA (Foto: AP)

736 gange har man forsøgt at tage en dopingprøve uden succes i Rusland mellem 15. februar og 29. maj.

Det fremgår af en rapport, som Det Internationale Antidopingagentur (Wada) onsdag offentliggjorde omkring forholdene i Rusland.

Rapporten kommer blot få dage før, det bliver besluttet, om russiske atleter får lov at deltage ved sommerens OL i Rio de Janeiro.

I rapporten fremgår det, at de 736 prøver har været umulige at tage på grund af forskellige forhold.

I 669 tilfælde har det været indsamlingsproblemer, der har været årsagen, fremgår det af Wadas rapport.

To gange er en planlagt test mislykket, fordi atleter har stoppet karrieren.

I 25 tilfælde skyldes det, at atleter har ændret i deres "whereabouts".

40 manglende prøver skyldes "andre årsager", mens det 22 gange er blevet afvist at teste ved konkurrencer.

Rapporten beskriver også, hvordan dopingkontrollanter i flere tilfælde er blevet truet eller intimideret af bevæbnede, russiske sikkerhedsfolk fra sikkerhedstjeneste FSB, når man har forsøgt at teste i russiske byer med meget militær.

Ifølge Wada har russiske atleter i perioden ofte nævnt deres hjemby som værende en by med meget militær, fordi det er vanskeligere at få adgang til at teste i disse byer.

Maria Sharapova skal vente en måned endnu før hendes endelige karantænelængde er blevet fastslået (Foto: AP) Tennis Sharapova kan vente endelig afgørelse om en måned

Den spanske læge Eufemiano Fuentes skal udlevere godt 200 blodposer. (Foto: AP) Anden sport Nu får vi sandheden om Fuentes blodposer: Var sportsstjernerne dopet?

OL 2016 Medie: Russisk sportsminister involveret i dopingskandale

9 kommentarer
Vis kommentarer