Ydmyget i bizart optagelsesritual: Tvunget til at være nøgen

To kvindelige cheerleadere er stået frem med alvorlige beskyldninger om fysiske og psykiske overgreb i forbindelse med et optagelsesritual på Kansas University i USA

Cheerleadere fra Kansas University hepper her på universitetets basketballhold, Kansas Jayhawks. Cheerleaderne på billedet har ingen forbindelse til holdets kontroversielle optagelsesritualer. Foto: Michael Spomer/CSM/REX/ALL OVER PRESS
Cheerleadere fra Kansas University hepper her på universitetets basketballhold, Kansas Jayhawks. Cheerleaderne på billedet har ingen forbindelse til holdets kontroversielle optagelsesritualer. Foto: Michael Spomer/CSM/REX/ALL OVER PRESS

Cheerleader-holdet på Kansas University i USA er kommet i store problemer, efter to kvindelige medlemmer er stået frem med anklager om at være blevet udsat for et ydmygende og bizart optagelsesritual, der blandt andet indebar ufrivillig nøgenhed.

Efter en intern efterforskning af ofrenes udsagn er det blevet besluttet, at cheerleader-holdet har overtrådt universitetets regler. Det har ført til, at holdet er blevet idømt en prøvetid på et års varighed. Det skriver Kansas State Collegian, der er universitetets egen avis.

De to forulempede cheerleadere, der har valgt at være anonyme, har forklaret, at hændelse skete under et optagelses-arrangement for seks nye medlemmer.

Tvunget ind i vaskemaskine
Cheerleaderne skulle møde op ved stadion i løbesko, hvor de fik besked på at løbe op og ned ad en bakke et par gange.

Herefter gav nogle af de ældre medlemmer dem bind for øjnene, satte dem ind i en bil og førte dem til sidst ind i et tomt hus. 

Her blev en af de to kvinder tvunget ind i en vaskemaskine, imens den anden blev lukket inde i en papkasse, der blevet banket og slået på.

Nøgen og ydmyget
Så blev de to unge kvinder ledt ind i et andet rum, hvor de blev stillet en række spørgsmål, og hver gang de svarede forkert, skulle de fjerne et stykke tøj. Da de til sidst var helt nøgne, så blev de ført end i et nyt rum.

- Jeg havde taget mit bind fra øjnene sammen med en anden pige, som sad ved siden af mig, og to fyre kom ind og så os nøgne, forklarede en af pigerne til skoleavisen.

To af de nye cheerleadere blev nu ført ned i kælderen, hvor de blev indviet, imens de fire andre blev udsat for offentlig ydmygelse.

- De tog mig og to andre piger, placerede os i et rum sammen og fortalte os, at vi var grimme, og at vi ikke fortjente at være på holdet, fordi vi ikke var gode nok, sagde en af cheerleaderne.

Trænerstaben lod hændelsen ske
Den måske mest foruroligende del af hele det bizarre optagelsesritual var, ifølge de to unge kvinder, at holdets trænere så igennem fingre med hændelsen, kom med undskyldninger for de ældre medlemmer på holdet og normaliserede ritualet - som om det var en fast, årlig tradition.

Oplevelsen har ifølge de to kvinder været dybt traumatiserende, og den ene af kvinderne har forladt skolen permanent. 

- Grunden til, at jeg forlader KU (Kansas University red.), er udelukkende, at universitetet og det atletiske fakultet besluttede sig for, at behandle mig og mine holdkammerater som om vi ikke var noget værd, siger hun. 

Efter strip-skandalen: Holdet begår ny bommert
Heppekor går verden rundt: Her er sandheden om OLs nordkoreanere
Ligaen der rystede hele verden: Skandalernes holdeplads

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.