Antidopingchef tordner mod Rusland: Smid dem ud!

Hvis det står til Anti Doping Danmark, så bør Rusland udelukkes fra al international sport - også fodbold-VM

Foto: Philip Davali
Foto: Philip Davali

Rusland bør hverken arrangere eller deltage i internationale sportsstævner.

Det mener Michael Ask, der er direktør i Anti Doping Danmark (ADD), efter at han har læst hovedkonklusionerne i anden del af rapporten om doping i Rusland fra Det Internationale Antidoping Agentur (Wada).

I rapporten, som er udarbejdet af juraprofessor Richard McLaren, fremgår det, at over 1000 russiske atleter i flere end 30 idrætsgrene har profiteret af det russiske dopingprogram.

- Det viser et omfang og en styring helt oppe i toppen af det russiske system og fra deres sportsministerium, som er af så graverende karakter, at jeg ikke kan se, at Rusland har nogen som helst plads i international sport lige nu.

- Og når jeg siger plads, så mener jeg både som udøver og arrangør, siger Michael Ask.

Det gælder således også fodbold-VM i Rusland i 2018, hvis det står til Michael Ask.

- Jeg kan ikke vide, hvad der sker fra nu af og frem til 2018. Men som det ser ud nu, så mener jeg bestemt ikke, at man kan have tiltro til Rusland.

- Når russerne på den måde er ligeglade med reglerne og decideret spekulerer i at snyde og omgå systemet ved at bytte prøver ud, hvordan kan man så have Rusland til at arrangere et internationalt stævne?

- Det ville være selvmodsigende efter min bedste overbevisning, siger direktøren.

I Wadas rapport kan det læses, at russernes dopingprogram som minimum er foregået i årene 2011-2015.

McLaren konkluderer i rapporten, at der ikke er tale om individuel snyd, men at det var snyd orkestreret af en 'organiseret infrastruktur', og at der er tale om dopingsnyd at hidtil 'uset omfang i historien'.

- Vi må gå hårdere til Rusland, end IOC gjorde forud for OL. IOC må tage konsekvensen og udelukke dem fra alle store begivenheder, mener Michael Ask.

5 kommentarer
Vis kommentarer