Han skal afløse Aldo som Brøndby-formand

Tidligere Nordea-boss skal afløse Aldo Petersen som formand i Brøndby

Thorleif Krarup overtager formandsposten i Brøndby IF. (Foto: Tobias Nørgaard Pedersen)
Thorleif Krarup overtager formandsposten i Brøndby IF. (Foto: Tobias Nørgaard Pedersen)

Der er gang i svingdøren i Brøndby. Mindre end et år efter, at klubben på Vestegnen fik en helt ny bestyrelse på plads, skal der nu igen skiftes ud.

Mest opsigtsvækkende er det, at nuværende formand Aldo Petersen er færdig i spidsen for klubbens bestyrelse.

Han skal afløses af den tidligere Nordea-boss Thorleif Krarup, der primært er kendt som topchef i Nordea, hvor han stoppede i 2004. Det bekræfter flere kilder over for Ekstra Bladet.

Nyheden vil blive meldt ud officielt senere i dag.

- Jeg kan ikke sige noget, før der bliver sendt en fondsbørsmeddelelse ud, siger Thorleif Krarup til Ekstra Bladet.

Siden sin exit i Nordea har Krarup blandt andet gjort sig bemærket med tunge bestyrelsesposter i blandt andet TDC, Bang & Olufsen og Lundbeck, ligesom han er næstformand i Falck og har udsigt til at overtage formandsposten her inden for kort tid.

Se også: Rigmand skoddet af BrøndbySe også: Tre Brøndby-scenarier: Det kan der ske på torsdag

Flere kilder med indgående kendskab til processen bekræfter over for Ekstra Bladet, at det er Brøndbys storaktionær Jan Bech Andersen, der efter flere måneder sonderinger nu endelig er klar med sit nye hold til bestyrelsen.

Et hold der altså har den erfarne bankmand i spidsen.

Ud over Thorleif Krarup forventes det, at Jan Bech Andersen selv træder ind i Brøndbys bestyrelse ligesom tidligere DBU-boss Jim Stjerne Hansen også er på vej ind i Brøndbys bestyrelse.

Se også: Brøndbys stærke mand vil i bestyrelsenAldo Petersen er i centrum i en ny ballade i Brøndby. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Magtkampen i Brøndby

Rent formelt skal de tre vælges ind i bestyrelsen ved den kommende generalforsamling i Brøndby 10. april, men det ventes ikke at blive noget problem, da Jan Bech Andersen sidder på lidt over en fjerdedel af aktierne i Brøndby og dermed de facto har magten i den blågule fodboldklub.

En af de folk, der står til et exit i BIF er advokaten Jan Leth Christensen, der ellers var med til at redde klubben i foråret ved at samle en række investorer.

Advokaten har dog gjort sig upopulær i sin tid i bestyrelsen blandt andet via talrige kritiske spørgsmål omkring både strategi om økonomi.

Thorleif Krarup blev i sin tid blandt andet kendt som manden bag et af danmarkshistoriens største gyldne håndtryk, da han forlod Nordea med 112 mio. kr. efter 12 års ansættelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer