Arsenal jagter pokalsucces

FA Cup afvikler noget usædvanligt sin 5. runde i denne midtuge, og det åbner mandag aften, når Arsenal tager en tur til Sydkysten for at møde Portsmouth fra League 1

Mandag aften skal Arsenal op imod Portsmouth fra League 1. Foto: David Klein / Ritzau Scanpix
Mandag aften skal Arsenal op imod Portsmouth fra League 1. Foto: David Klein / Ritzau Scanpix

Arsenals nederlag hjemme mod Olympiakos torsdag aften i Europa League var en seriøs streg i regningen for Mikel Artetas ellers formstærke trup. Exit fra Europa efterlader dem med denne turnering, hvis de skal vinde sølvtøj i denne sæson.

Portsmouth er på imponerende vis ubesejrede i hele 19 hjemmekampe. Også i League 1 er det en heftig bedrift. 16 af de 19 kampe endte med sejr. De scorede mindst to mål i deres seneste ni hjemmekampe i træk. Men måske vi alligevel kan hente en indikation af, hvordan det kommer til at gå fra deres kamp tidligere på sæsonen i Liga Cup. Her havde de hjemmebane mod Southampton og blev kørt over med 4-0.

Arsenal har kun tabt én gang i deres seneste 13 udekampe i FA Cup. Det er over et årti siden disse to klubber stod over for senest, men Arsenal er ubesejret i deres seneste 18 kampe mod Portsmouth. Mikel Arteta stillede stærkt op i sidste runde, hvor de ude mødte Bournemouth og gjorde kort proces.

Efter nederlaget i Europa League bør The Gunners være opsatte på at gøre en stærk figur i denne turnering, og jeg holder på sejr til London-mandskabet. Stærke som Pompey har været på hjemmebane, kunne det dog måske være en god idé at kigge på en målrig affære.

Artiklen fortsætter under billedet...

Arsenal har kun tabt én gang i deres seneste 13 udekampe i FA Cup. Foto: David Klein / Ritzau Scanpix
Arsenal har kun tabt én gang i deres seneste 13 udekampe i FA Cup. Foto: David Klein / Ritzau Scanpix
 

Spilforslag:

Portmouth – Arsenal 2 + over 2.5 mål odds 1.95

Middlesbrough – Nottingham Forest

I rundes sidste kamp i The Championship fortsætter Nottingham Forest deres jagt på oprykning, når de gæster Middlesbrough. Sidstnævnte lukkede 2019 på fornem vis med fire sejre i træk, hvilket kun gør deres nuværende form endnu mere underlig. Kun Hull har hentet færre point i 2020 end Boro.

De har ingen sejre i deres seneste 11 kampe i diverse turneringen og er som følge heraf gledet under stregen. Nottingham Forest kan omvendt åbne et hul på fem point til deres nærmeste rival i tabellen med en sejr mandag aften.

Boro tabte deres seneste tre ligakampe med 1-0, to af dem til Barnsley og Luton, som er ligaens to bundhold. Forest scorede i hver af deres seneste ni udekampe i ligaen. Der ruttes dog stadig ikke med målene i deres kampe. Fire af deres seneste fem kampe havde højst to mål. Deres seneste to sluttede 1-0 og 0-0. Det lugter ikke af den største målfest.

Spilforslag:

(asian) under 2 mål odds 2.30 bet365

Skarp Santos om politisag: Jeg er ikke bekymret

Raser mod TV2-kanal: 'Amatører'

Top 6-drøm er stendød

Sært straffespark: Eksperten siger helt okay