Vandt 190 mio. - men har dødsdom

Engelske Stephen Smith vandt i lørdags 190 millioner kroner i Lotto. Men pengene kan ikke hjælpe ham af med den sygdom, som vokser i ham

Stephen Smith havde alle de udtrukne Lotto-tal på sin kupon, men den store gevinst kan ikke købe ham rask. (Foto: Thomas Borberg)
Stephen Smith havde alle de udtrukne Lotto-tal på sin kupon, men den store gevinst kan ikke købe ham rask. (Foto: Thomas Borberg)

Fru Fortuna tilsmilende lørdag den 58-årige Stephen Smith. Han var den eneste, som havde alle rigtige i den britiske Lotto-pulje og vandt dermed 18.992.109 pund - svarende til 190,5 millioner danske kroner.

Men Stephen når måske slet ikke at få glæde af præmien. Han er alvorligt syg og kan dø i morgen.

En tikkende bombe
Den tidligere dørmand og bingovært har en udposning på hovedpulsåren, som kan sprække når som helst.

- Der er en tikkende bombe inden i mig. Hvis udposningen brister, har jeg kun en chance på én ud af 10 for at overleve, sagde Stephen i går på en pressekonference.

Stephen venter på, at udposningen vokser. Først når den har en vis størrelse, kan lægerne operere. Indtil da, må han ikke være mere end 30 minutter væk fra et sygehus, hvis noget skulle ske.

Stephen Smith ville gerne bytte alle de mange penge for mere tid med sin kone, Ida.

- Desuden er der ingen forretninger på kirkegården, hvor man kan bruge pengene, siger Stephen med galgenhumor til Daily Mail.