Annoncørbetalt - LeoVegas

Sådan holder du snor i forbruget når du spiller online

Her får du seks gode råd til, hvordan du holder styr på dit online spilleforbrug

Flere danskere har oplevet, at deres online spilforbrug kom ud af kontrol. Her får du råd til, hvordan det ikke sker for dig. Foto: George Rudy/Shutterstuck
Flere danskere har oplevet, at deres online spilforbrug kom ud af kontrol. Her får du råd til, hvordan det ikke sker for dig. Foto: George Rudy/Shutterstuck

Mange danskere elsker at spille, særligt på online spillesider, hvor man kan bette og gamble hjemme fra sin egen stue.

Men mens spil for de fleste blot er sjov og underholdene, kan det for nogle udvikle sig til et problem, der kan få alvorlige økonomiske og personlige konsekvenser.

Spilleproblemer er derfor også et område, der er fokus på hos Spillebranchen - de danske spiludbyderes brancheforeningen.

Her fortæller direktør, at de tager problemet alvorligt og af samme årsag har lavet et adfærdskodeks, som deres medlemmer skal tilslutte sig, der går udover lovgivningens krav.

Eksempelvis er deres medlemmer forpligtede til at vise pop-up vinduer på skærmen undervejs i spillet, der oplyser spillerne om, hvor længe de har spillet, hvor meget de har tabt, og om de ønsker at fortsætte.

 - Modsat hvad nogle måske tror, så er Spillebranchens medlemmer ikke interesserede i, at folk udvikler et spilleproblem. Det er ulykkeligt, når det sker, og det kommer ingen til gode, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet...

Morten Rønde, Direktør i Spilbranchen. Foto: Spilbranchen
Morten Rønde, Direktør i Spilbranchen. Foto: Spilbranchen

Han uddyber, at spil kun skal være sjov og underholdning, og at man aldrig skal spille for mere, end man har råd til at tabe.

Har man mistanke om, at man har et problem, kan man søge hjælp og vejledning hos StopSpillet og ROFUS (Registeret Over Frivilligt Udelukkede Spillere).

For at sikre, at spillet forbliver sjovt, kommer her nogle gode råd, der hjælper med at holde styr på ens spilforbrug.

Sæt en indbetalingsgrænse

Det kan være svært at huske, hvor mange penge man egentligt har spillet for. Men ved at sætte en grænse for, hvor meget du kan indsætte på din konto pr. dag, uge eller måned, kan du holde helt styr på, hvor mange penge du bruger.

Sæt en tabsgrænse

Ligesom med indbetalingerne, kan du sætte en grænse for, hvor meget du kan tabe pr. dag, uge eller måned. Det sikrer, at du ikke bruger flere penge, end du har besluttet dig for på forhånd.

Spil ikke for at tjene penge

Spil er for sjov og underholdningens skyld, og statistisk set taber du. Derfor er et spil en udgift, og du skal kun spille for beløb, du har råd og lyst til at tabe.

Hold en pause

Har du i en periode spillet mere, end du bryder dig om, kan du lukke din konto i en periode, du selv vælger.

Lad kortet blive I lommen
Når man spiller, kan man nemt blive grebet af stemningen, og man tænker ikke altid helt klart. Derfor er det en idé, at man lader være med at overføre penge fra ens bankkonto til spilkontoen, mens man spiller. Ellers risikerer man hurtigt at miste overblikket over, hvor meget man har brugt.

Brug selvevaluering

Mange danske spiludbydere har en selvevalueringsfunktion, der giver et overblik over ens spillevaner. Efter at have besvaret en række spørgsmål får man en oversigt over de aspekter af ens liv, som eventuelt er påvirket negativt af ens spillevaner. Man vil også modtage forslag til, hvilke redskaber man kan have gavn af.

Læs mere om sikkert online-spil hos LeoVegas

18+. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Rofus.nu. Stopspillet: 70222825